Hlavní obsah

Pelta optimistou: Máme skupinu smrti, ale dokážeme postoupit! Šéf FAČR představil fanzónu

Dvě výhry české fotbalové reprezentace na soustředění v Rakousku (6:0 s Maltou, 2:1 nad Ruskem), vlily do žil šéfa FAČR Miroslava Pelty před startem ME optimismus. „Nechci nic zakřiknout, ale mám z přípravy dobrý dojem,“ řekl Pelta na čtvrteční tiskové konferenci v pražských Žlutých lázních, na které byl představen projekt Hyundai Czech Fan Park.

Tisková konference ve Žlutých lázníchVideo: Sport.cz

 
Článek

„Byl jsem za týmem v Rakousku, v mužstvu vládne neskutečně příjemná atmosféra. Jsem rád, že Tomáš Rosický je zdravotně v pořádku, i že se mužstvo v přípravě skvěle prezentuje," uvedl Pelta.

Vrbovu partu čeká poslední příprava v neděli s Jižní Koreou, se kterou si pohrál první soupeř Čechů na šampionátu. Španělé zvítězili 6:1. „To nás trošku vystrašilo, uvidíme, jak se s Koreou popasujeme my. Směrem k mistrovství jsem ovšem optimista, věřím, že půjdeme dál. Před čtyřmi lety v Polsku nás lidé po porážce s Ruskem v úvodním utkání odepsali, nakonec jsme uhráli čtvrtfinále. Jsme ve skupině smrti, ale my postoupit dokážeme," prohlásil Pelta, který během setkání s médii poodhalil projekt Hyundai Czech Fan Park.

Budou i tematické večery

Jedná se o oficiální fanzónu pro české fanoušky, kteří nemají možnost být přímo ve Francii. Situována bude v pražských Žlutých lázních, jde o společné dílo Fotbalové asociace ČR a generálního partnera Hyundai.

Projekt startuje ve stejný čas jako samotný turnaj, tedy 10. června. To se v prostorech u Vltavy uskuteční „francouzský den". Podobně tematicky zaměřených večerů během šampionátu proběhne několik. Samozřejmě český, ale také německý, slovenský nebo italský, neboť se očekává přítomnost i příznivců z jiných zemí. V jejich rámci se fanoušci můžou těšit na nabídku kulinářských nebo kulturních zážitků daného státu.

„Projekt je poděkováním fanouškům fotbalové reprezentace za podporu v rámci celé kvalifikace. Věřím, že promění Fan Park během mistrovství Evropy ve svůj český domov a užijí si to," řekl Pelta.

Bavit bude Mareš i Švancara

Koho bude nudit fotbal, může si zvolit jiný druh zábavy. Do Žlutých lázní zavítá spousta interpretů (například Žlutý pes, Michal Hrůza, Slza, Xindl X). Při zápasech Vrbova výběru s Chorvatskem a Tureckem se ujme moderování Leoš Mareš, v roli spíkra se představí také bývalý prvoligový fotbalista Petr Švancara.

Kompletní menu zápasů se bude promítat na třech velkoplošných projekcích. Pořadatelé předpokládají, že při utkáních české reprezentace zavítá do Žlutých lázní 10 až 12 tisíc osob. Součástí programu ve Fan Parku bude také fotbalová škola pro malé děti, beachfotbalový turnaj a další doprovodné atrakce, jako třeba simulátor kopu. Příznivou zprávou pro fanoušky je, že vstup bude zdarma. Více informací najdete na www.hyundaifanpark.cz.

Reklama

Související témata: