Hlavní obsah

Přidali jsme i agresivitu, která nám proti Španělům scházela, liboval si trenér Koreje Stielike

zp, dosSport.cz

Pražský Eden s početnou enklávou asijských fanoušků byl Korejcům hodně nakloněn, takže pochopitelně s patřičným gustem slavili, že jednoho z účastníků evropského šampionátu vyprovodili do Francie s prohrou. Poté, co podlehli Španělsku vysoko 1:6, vyhráli nad českou fotbalovou reprezentací 2:1. „Nebylo to pro nás snadné vítězství, ale o to důležitější po předchozí prohře se Španělskem pro nás je. Kdybychom neuspěli ani v Praze, byly by tři následující měsíce hodně složité,“ přiznával německý kouč ve službách korejské reprezentace Uli Stielike.

Foto: Profimedia.cz

Německý trenér ve službách korejské fotbalové reprezentace Uli Stielike.

Článek
Fotogalerie

Jasně že ho těšilo, že jeho svěřenci účastníka evropského šampionátu porazili, pochopitelně že kvitoval, že se po výprasku od Španělů v Praze rychle zvedli a předvedli výkon, s nímž byl spokojený.

„Těžko porovnávat oba protivníky, s nimiž jsme se utkali. Španělé mohou zanedlouho ve Francii obhájit titul mistrů Evropy, český celek se na mistrovství Evropy probojoval. Mé mužstvo nehrálo špatně ani proti Španělům, i když prohrálo. Pokud budeme v takovýchto výkonech pokračovat a přidáme i agresivitu, jakou jsme ukázali proti Čechům, můžeme říct, že jsme se toho před startem asijské kvalifikace o postup na mistrovství světa do Ruska naučili hodně. I třeba hráči, kteří působí v Asii a s podobným fyzickým pojetím fotbalu se tam nesetkávají. Proto doufám, že i v budoucnu budeme jezdit hrát do Evropy, neboť tato utkání posouvají korejský fotbal a reprezentaci dopředu," shrnoval Stielike poznatky z turné na starý kontinent završené výhrou nad českým celkem.

Snadný gól nás rozhodil, připustil Stielike

„Výhrou zaslouženou. Za tři dny od zápasu se Španělskem se moji hráči zotavili a přivykli na časový posun, který nám ještě v Rakousku dělal problémy. Hodně nám samozřejmě pomohl vedoucí gól, druhý pak přinesl do našich řad potřebný klid," podotýkal kouč Korejců a objektivně přiznával, že po změně stran už bylo jeho mužstvo horší než soupeř.

„Snadný gól nás rozhodil, hráči se začali bát, že se jim nepovede dotáhnout utkání do vítězného konce. Proto jsme měli potíže v rozehrávce i kombinaci a byli o něco horší než soupeř. Vyloučení domácího hráče nám pomohlo, to nebudu popírat," připustil Stielike, ale trval si na tom, že Korejci vyhráli zaslouženě.

„Hlavně proto, že jsme dali do utkání úplně všechno," připomínal německý kouč.

Reklama

Související témata: