Hlavní obsah

Reprezentace má čerstvou posilu. Táta Koubek si poprvé pochoval novorozenou Julinku

Praha

Všechno si načasoval ideálně. Do nominace na EURO se vešel a poslední den volna prožil tak, že na to nikdy nezapomene. Brankář Tomáš Koubek se v pondělí ráno stal otcem. Přítelkyně Jana mu porodila dceru Julii. Každá posila je vítána a fotbalová reprezentace se dva dny před odletem na šampionát do Francie gólmanovým přičiněním jednoho nového přírůstku dočkala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Koubek se protahuje na tréninku národního týmu.

Článek
Fotogalerie

„Protože jsme dopředu věděli, že půjde o řízený porod, tak jsme pondělní termín měli určený a bylo jasné, že už na šampionát pojedu jako táta," poukázal šťastný otec pro agenturu Sport Invest, která gólmana zastupuje.

„Ještě nyní jsem plný emocí, nepopsatelně šťastný a musím přiznat, že všechny dosavadní sportovní zážitky za narozením dcery hodně pokulhávají. Na mistrovství už pojedu s klidnější hlavou, rodina holkám pomůže i v mé nepřítomnosti," těší se.

Koubek si nominaci vychytal na hostování v Liberci, po sezóně se vrátil do Sparty. Na mistrovství Evropy bude jako brankářská trojka krýt záda Petru Čechovi a Tomáši Vaclíkovi. Přítelkyně si porod načasovala ideálně, fotbalisté měli v pondělí poslední den volna před středečním odletem do Francie. Novopečený otec si Julinku mohl pochovat ráno před devátou hodinou, dcerka měří 49 centimetrů a váží 2,9 kilogramu.

Koubek tak předběhl spoluhráče Pavla Kadeřábka, jehož přítelkyně Tereza je také v očekávání.

Reklama