Hlavní obsah

Fotbalisté už jsou v dějišti evropského šampionátu. Letěli s medvídky jako dopingem

Praha
Aktualizováno

A teď už naostro. Čeští fotbalisté dnes hodinu před polednem odletěli z Prahy na mistrovství Evropy do Francie. Cestou na letiště někteří z nich v autobusu zhlédli sestřih úterní výhry Gruzie nad Španělskem, s nímž národní tým turnaj otevře. Osobní věci si hráči sbalili do dvou kufrů a třeba brankář Vaclík nezapomněl na povolený doping v podobě oblíbených medvídků z želé. Do hotelu Clarion Chateau Belmont v Tours mužstvo dorazilo před druhou hodinou.

Tomáš Vaclík - odletVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Brankář Tomáš Vaclík před odletem na EURO.

Jako předvoj se na Terminálu 3 ruzyňského letiště Václava Havla objevil Daniel Křetínský, majitel fotbalové Sparty. Mířil však za svým byznysem, ne do Francie.

Pak teprve dorazil autobus s hráči, z něhož jako první vystoupil brankář Petr Čech. Mužstvo odletělo kompletní, tedy i se záložníkem Bořkem Dočkalem, který doléčuje zranění z přípravného utkání s Ruskem.

První zápas sehrají Češi v pondělí 13. června se Španělskem, které v úterní generálce senzačně podlehlo Gruzii 0:1.

„Tomáš Koubek někde objevil, že na nebezpečné útoky Španělé vyhráli 94:10... Viděl jsem v autobuse sestřih, Španělé měli hodně šancí, ale nepodařilo se jim je proměnit. Byli bychom rádi, kdyby si takový zápas blbec vybrali až s námi. Doufám, že si smůlu nevybrali teď a že jim tam pak v pondělí nenapadá všechno... Věřím, že budou mít dva zápasy blbec za sebou," smál se brankář Tomáš Vaclík.

Pozor na kufry, jinak se rozpadnou!

Právě gólman z Basileje měl největší problémy s balením. Přiznal se, že musel pobrat i hromadu sladkostí. „V kabině vždycky něco dostáváme, ale já mám rád medvídky z želé, tak jsem si vzal bonbóny... Měl jsem problém se zabalit, takže doufám, že mi do kufrů nikdo neťukne, protože by se nejspíš rozpadly," křenil se Vaclík.

„Asi bude medvídkama zásobovat celý nároďák," dobíral si brankáře Michal Kadlec, který si podobně jako většina hráčů přibalil také herní konzoli.

„Bylo to v pohodě, dostali jsme dva větší kufry, což bylo dobře. Menší jsme si poslali na cestování tam," vysvětloval zkušený obránce.

S věcmi by vydrželi až do finále...

Otázkou je, zda se hráči balili na deset, nebo na třicet dní... „Věcí mám stejně pro obě varianty. Pokud bychom ve Francii vydrželi až do konce turnaje, tak by nám je museli jen vícekrát vyprat," mávl Kadlec rukou.

V mužstvu patří navrátilec do Sparty k nejzkušenějším. „Atmosféra šampionátu na nás dýchne až tam. Viděli jsme, jak to v Tours vypadá, co nás tam bude vítat. Příletem vlastně všechno teprve začne," avizoval obránce.

Reklama

Související témata: