Hlavní obsah

Vicemistři nezahálejí. Kuka bude s Vulkánem expertem ZDF, i Šmicer vyráží do Francie

Praha

Sláva z Anglie s blížícím se startem letošního mistrovství Evropy ve fotbale znovu ožívá. Fotbalisté Czech teamu 96 se sešli v Praze a představili plány mužstva internacionálů na příští sezónu. Právě včas, protože řada z nich bude sledovat snažení svých následníků přímo ve Francii. A někteří budou jejich hru dokonce analyzovat a komentovat.

Fotbaloví internacionálové před začátkem EUROVideo: Pavel Rybář, Sport.cz

 
Článek

Také vicemistři Evropy z roku 1996 už napjatě očekávají začátek šampionátu. „Jedu do Francie už ve čtvrtek a budu tam na všechny české zápasy, takže se strašně těším," hlásí Vladimír Šmicer. Po štacích v Lens a Bordeaux se vrací jako domů.

„Já do Francie nejedu, mám jiný plán," usmívá se trochu tajemně Patrik Berger, jeho parťák ze staré gardy Liverpoolu, s níž objíždějí celý svět. "Jedu totiž komentovat do Asie pro malajsijskou televizi. První zápas mám právě české kluky proti Španělsku," avizuje Berger.

„Já osobně mám milou povinnost pracovat pro ZDF. Týden strávím v naší kvalifikační skupině jako televizní moderátor či spolukomentátor. Budu ve dvojici s Oliverem Kahnem," těší se Pavel Kuka na spolupráci s bývalým dlouholetým brankářem Bayernu Mnichov, který si vysloužil přezdívky Vulkán či Titán.

Po dvaceti letech znovu outsidery

Teď jde o to, aby byl Vrbův tým schopen aspoň napodobit tažení tehdejší Uhrinovy družiny. Do Francie rovněž dorazil v roli outsidera.

„Kluci odjeli do Francie v dost podobné situaci jako my do Anglie. Mají těžkou skupinu, pokud z ní postoupí, tak pak už můžou hrát bez tlaku. Měli by to brát tak, že postoupili z těžké kvalifikace a jet si to užít, brát EURO jako za odměnu a hrát uvolněně. Já věřím v postup ze skupiny, snad to vyjde," fandí Šmicer.

Nehřeší na individuality, spoléhají na tým

„Přeju jim postup ze skupiny, to by byl úspěch. My jsme ho zažili, postup je euforie a úžasný zážitek. Dál už je to i trochu o štěstíčku a stát se může cokoliv - jako se stalo v Anglii nám," usmívá se Berger.

„Ano, je to velice podobná situace a stát se může cokoliv. Současný tým navíc v posledních zápasech dokázal, že umí hrát fotbal a že hraje jako kolektiv. To je pro turnaj rozhodně lepší než spoléhat na pár individualit, že vám všechno rozhodnou," poukazuje Kuka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články