Hlavní obsah

Správně ozdobené auto otevírá brány

Tours

Chyba navigace v autě a už jsme v jednosměrce. Než stačíme otočit, dává nám policejní vůz, kde se vzal, tu se vzal, najevo, že ho máme následovat. V tu chvíli vás napadne jediné. Průšvih. Zastaví nás a zaplatíme vysokou pokutu. Francouzská policie je nekompromisní k jakémukoliv narušení předpisů. V době fotbalového mistrovství Evropy zvlášť. Dostat se kamkoliv do prostor, které využívá český tým, je bez akreditace a parkovačky už naprosto nemožné.

Foto: Radek Malina, Právo

Hyundai.

Článek

Jenže oni nás nezastavují a z okénka se zeptají, zda jedeme k hotelu Chateau Belmont, kde bydlí česká fotbalová reprezentace. Po souhlasném kývnutí následuje pokyn, pojeďte za námi. Dochází nám, že náš Hyundai i40 s českou vlajkou, logem mistrovství Evropy a partnerským nápisem, zřejmě považují za oficiální vůz české reprezentace. Přesně tak. Brána u hotelového komplexu, kudy smí projet jen autobus s národním mužstvem, doprovázený pěti policisty na motocyklech, se otvírá... Tuto nabídku raději nevyužíváme. SPZ našeho spolehlivého a prostorného korábu přeci jenom není na seznamu a uvnitř jsou členové speciálních policejních jednotek. A ti by nemuseli mít pochopení...

Při odpoledním příjezdu na Stade de la Vallée du Cher, kde trénuje Vrbův výběr, jsou před námi dvě brány. U první ochranka zkontroluje, zda máme akreditace, a než vytáhneme parkovačku, brána se otevírá. Znovu zapůsobily „výsostné" znaky našeho Hyundaie. Druhou bránu už otevírají automaticky. To už máme raději oprávnění vjezdu za oknem. Další den vše ukazujeme raději sami dopředu. Co kdyby se někdo zajímal o obsah auta. Třeba policista se psem, který je speciálně vycvičený na výbušniny.

Podobně ozdobených aut má česká výprava k dispozici několik a velkou flotilu vozů Hyundai různých typů a provedení využívá FAČR. A bude v tom pokračovat minimálně další čtyři roky. Pár dní před začátkem šampionátu sesterská firma STES podepsala s českým zastoupením Hyundaie novou smlouvu. Korejský partner dokonce navýšil finance, které dá do českého fotbalu, jak uvedl generální ředitel STES Luboš Koželuh.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články