Hlavní obsah

Pelé a Maradona se konečně usmířili

Paříž

Fotbaloví velikáni Brazilec Pelé a Argentinec Diego Maradona, kteří jsou považováni za nejlepší hráče všech dob, se konečně usmířili. Došlo k tomu během čtvrtečního exhibičního duelu pět na pět před Královským palácem v Paříži, jehož se den před začátkem ME zúčastnily další bývalé hvězdy Bebeto, Clarence Seedorf, Fabio Cannavaro či Rio Ferdinand.

Pelé a Maradona se konečně usmířili.Video: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

"Je skvělé, že je zdravý a mohl přijet," řekl o Pelém, který za poslední rok podstoupil pět operačních zákroků, Maradona. "Jsem šťastný, že se mu daří dobře. Měli bychom zůstat navždy přáteli, sporů už bylo dost," dodal pětapadesátiletý světový šampión z roku 1986 poté, co se s o 20 let starším Brazilcem objali.

"Chci Pelému poděkovat za to, kým je a navždy zůstane. Potřebujeme ikony jako on," doplnil Maradona, jenž byl v minulosti s trojnásobným mistrem světa na kordy. Opakovaně o něm například prohlásil, že je homosexuál. Pelé zase označil svého konkurenta v anketách o post nejlepšího fotbalisty historie za špatný vzor pro mládež kvůli tomu, že se zapletl s drogami.

"Toto je okamžik usmíření. To, co děláme, je kvůli míru a jednotě. Chci poděkovat svému příteli Maradonovi za tuto příležitost," kontroval Pelé.

Reklama