Hlavní obsah

Vrba na schodech radnice v Tours chyběl. Starosta si přeje finále Les Bleus s českým týmem

Radek Malina (Tours)Sport.czPrávo

Slavnostní fotografie zachycující přijetí české fotbalové reprezentace u starosty Tours byla bez Pavla Vrby. Trenér národního mužstva vyšel z autobusu před radnicí jako poslední a následně zůstal za houfem kameramanů a fotografů pořizujících výjimečné záběry.

Přijetí české fotbalové reprezentace u starosty Tours Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Příjezd reprezentace k radnici, před kterou kolem dvou fontán vlají české vlajky, provázely dvě hodiny po pátečním poledni policejní manévry. Na dvouproudé silnici před radnicí v Tours policisté nejprve zavřeli jeden pruh, v okamžiku příjezdu autobusu s českým národním týmem pak dopravu na pár minut zcela přerušili.

Starosta Tours Serge Babary přivítal nejprve brankáře Petra Čecha, za nímž z autobusu vyšel záložník Jiřík Skalák, obránce Pavel Kadeřábek, a pak zbytek týmu. Jako poslední se s představiteli města zdravili Tomáš Rosický a Jaroslav Plašil. Až s odstupem vyšel z útrob autobusu kouč Vrba a realizační tým. Jenže tou dobou už byli hráči sešikování na schodech radnice se starostou města, a tak vedení národního mužstva zůstalo odříznuté za kameramany a fotografy.

Pobízení lékaře národního Petra Krejčího staršího, aby se trenéři připojili, zůstalo nevyslyšeno. „Nemáme se kudy protáhnout," krčil rameny manažer národního mužstva Dušan Fitzel. Trenér Vrba bral vše s úsměvem.

Starosta cítil hrdost a pýchu

„Napnuli jsme maximum sil, abychom vše připravili a český tým se v našem městě cítil pohodlně. Doufám, že zůstane velmi dlouho," usmíval se Babary, starosta Tours. „Pro naše město představuje přítomnost českého mužstva velikou čest a také zviditelnění. Cítíme hrdost a pýchu, že jsme mohli přivítat tak velký tým," pronesl starosta města v připomínce šesté účasti českého národního mužstva na evropském šampionátu v řadě.

Z rukou brankáře Petra Čecha převzal český porcelán z Dubí, který je vyzdobený emblémem evropského šampionátu. A také dres českého národního týmu se jmenovkou a číslem 37, které náleží departmentu, do něhož město Tours spadá.

„Fotbal sleduji a zápasy šampionátu si pochopitelně nenechám ujít. Budeme fandit našim Les Bleus," usmál se starosta Tours v narážce na přezdívku národního mužstva Francie. „Ovšem bylo by moc hezké, kdyby se ve finále střetli právě s českým týmem," uvedl starosta na rozloučenou s českým celkem, který v podvečerních hodinách absolvoval na stadiónu v Tours uzavřený trénink.

Reklama

Související témata: