Hlavní obsah

OBRAZEM: Výsledek bitek v Marseille? Šest zatčených, několik zraněných a jeden infarkt

Marseille/Praha

Potyčky v ulicích Marseille neustaly ani po večerním utkání Anglie s Ruskem (1:1). Naopak. Fanoušci obou táborů se do sebe pustili ještě víc. Výsledek? Podle britské BBC policie zatkla šest lidí. Sky news dodává, že kromě nich bylo zraněno více, než dvacet lidí z toho jeden je ve vážném stavu. Nepokoje jsou i v Nice, kde se poprali příznivci Severního Irska a Polska.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Střet fanoušků na stadiónu Velodrome v Marseille po zápase Anglie - Rusko.

Článek
Fotogalerie

Bitka natočená chuligány

Fotbaloví fanoušci v Marseille noc

Po právu bylo utkání Anglie s Ruskem vyhlášené jako nejrizikovější ze všech střetnutí v základních skupinách mistrovství Evropy. Příznivci obou zemí se bijí už třetí den. Vyostřené boje vygradovaly po závěrečném hvizdu vzájemného duelu přímo na stadiónu Velodrome.

Zasahovat musely místní bezpečnostní složky, které použily slzný plyn, a jejich šéf Laurent Nunez agentuře AFP řekl: „Policie se vložila do potyčky mezi anglickými, ruskými a francouzskými fanoušky v objektu Vieux Port."

Francouzská média, která se odkazují na policii, tvrdí, že zraněno bylo nakonec přes třicet pět lidí z toho čtyři vážně. Jejich národnost ještě nebyla oficiálně potvrzena. Co lze naopak s jistotou říct je, že jeden z anglických fandů dostal infarkt a jiný upadl do bezvědomí.

V dnešním vydání deníku L´Equipe je na titulní stránce nápis „La honte" v překladu „Hanba".

UEFA k incidentům v Marseille řekla jen to, že řádění fanoušků důrazně odsuzuje a lidé, kteří se zapojili do násilných činů, nemají ve fotbale místo.

Reklama

Související témata: