Hlavní obsah

Francie deportuje ruské fanoušky podezřelé z výtržností

Francouzské úřady začaly s deportací ruských fanoušků, jejichž řádění poznamenalo úvod fotbalového mistrovství Evropy. Policie dnes při zvláštní operaci v Cannes zadržela a identifikovala 29 ruských hooligans, které podezírá z účasti na výtržnostech při sobotním duelu s Anglií. Celou skupinu eskortovala na letiště.

Fotbaloví fanoušci v Marseille nocVideo: Reuters

 
Článek

Fotbaloví fanoušci v Marseille den

Francouzská policie bezprostředně po sobotních násilnostech, které si vyžádaly 35 zraněných především v řadách Britů, nedokázala žádného z ruských hooligans zadržet. Podle bezpečnostních složek byli na akci připraveni a byli velmi dobře organizováni. Ve vazbě skončilo 20 fanoušků.

Za podíl na výtržnostech soud v Marseille v pondělí potrestal pět anglických fanoušků, které poslal do vězení na jeden až tři měsíce. Dokonce roční trest dostal za napadení mladý Francouz.

Chystané deportace ze země ohlásil francouzský premiér Manuel Valls. Někteří fanoušci podle něho "na území státu nesmí zůstat".

Francouzské úřady se obávají dalších problémů v Lille, kde Rusko ve středu nastoupí proti Slovensku. Stejným směrem se přesouvají i Angličané, jejichž reprezentaci čeká ve čtvrtek duel s Walesem v nedalekém Lens.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články