Hlavní obsah

Rooney, Kane, Vardy? Žádný Angličan nemá na to hrát za Wales, rýpl si Bale

Lens

Největší hvězda fotbalové reprezentace Walesu Gareth Bale si na úterní tiskové konferenci před ostrovním derby s Anglií na EURO 2016 neodpustil rýpnutí na adresu věhlasnějšího soupeře. Z hvězdné sestavy Albionu podle něj nemá žádný hráč na to, aby se dostal do velšské reprezentace.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Gareth Bale z Walesu se raduje se svými spoluhráči z triumfu nad Slovenskem.

Článek

Kádr anglického kouče Roye Hodgsona se přitom pyšní jmény jako Wayne Rooney, Harry Kane, Jamie Vardy či Joe Hart. Koho by si Bale hypoteticky vybral do velšského týmu? „Nikoho," odpověděl s úsměvem.

A zároveň dovysvětlil své předchozí výroky, že jeho tým má více hrdosti než Angličané. „Neřekl jsem, že nemají hrdost nebo vášeň. My ale máme obojího víc. Oni ale řeknou asi to samé. My však máme masivní týmový duch, takový jsem u jiného týmu neviděl. Říkám jen, co si myslím," pokračovala hvězda Realu Madrid.

Muselo mu být jasné, že jeho slova vzbudí před čtvrtečním duelem skupiny B poprask. Odmítal ale, že by chtěl hrát slovní válku a svého příštího soupeře tím rozhodit.

Víme o slabinách Angličanů

„Nic takového. My se koncentrujeme jen sami na sebe. Neposloucháme, co říkají ostatní. Necítíme žádný tlak, chceme si hlavně užít turnaj," ujišťovala opora Walesu, který po úvodní výhře nad Slováky vede skupinu B.

Balea nijak nepopudila ani slova Jacka Wilsherea, jenž prohlásil, že Anglie nemá Wales zrovna v oblibě. „Lidé si mohou říkat, co chtějí. Oni si myslí, že jsem byl k Anglii neuctivý, ale není to pravda. Mají svůj názor a mně je ukradený," mávl rukou.

„Víme, že Angličané jsou větší národ, mohou vybírat z více hráčů. Cítíme ale, že rozdíl se snižuje. Mají dobrý tým, jenže to my také. Připravujeme se tak, abychom vyhráli. Víme o jejich slabinách a doufám, že je využijeme," dodal.

Jak dopadne čtvrteční zápas skupiny B mezi Anglií a Walesem?
Vyhraje Anglie
41,2 %
Utkání skončí remízou
17,8 %
Zvítězí Wales
41 %
Celkem hlasovalo 8165 čtenářů.

Reklama

Související témata: