Hlavní obsah

Nikotin a energetický nápoj. Vardy se na duel s Walesem připravoval po svém

Lens

Anglický fotbalista Jamie Vardy musel dlouho čekat na svůj první start na evropském šampionátu. Trenér Albionu Roy Hodgson ho nepovolal do základní sestavy ani jednoho z dvou dosavadních zápasů. Jakmile však po svérázném útočníkovi sáhl, ten se mu hned v duelu s Walesem odvděčil vyrovnávacím gólem. Co na tom, že v období před utkáním porušil životosprávu?

Foto: Carl Recine, Reuters

Angličan Jamie Vardy se raduje z vyrovnávacího gólu proti Walesu.

Článek
Fotogalerie

Angličtí fanoušci slaví vítězství nad Walesem

Všímaví angličtí fotografové totiž pořídili snímky, na nichž Vardy drží otevřenou plechovku energetického nápoje a žvýkací tabák v kulaté krabičce. Ale komu by to v Anglii vadilo, když z Vardyho je po vyrovnávací trefě hrdina. Tím větším je samozřejmě Daniel Sturridge, který v nastaveném čase zařídil Albionu tři body.

Ale zpět k Vardymu. Ten se poněkud překvapivě v zápase proti Rusku nedostal na hřiště vůbec, Hodgson ho pominul i při jmenování základní jedenáctky na duel s Walesem. V obou případech dostal přednost Harry Kane, Vardyho celosezónní rival v boji o korunu střelců v Premier League.

Útočník Tottenhamu, jenž nakonec gólové dostihy o jeden zásah vyhrál, se neprosadil proti Rusku, ani v úvodní půli s Walesem. A tak Hodgson ukázal na Vardyho. Tomu stačilo deset minut na hřišti, aby balón zblízka uklidil do sítě.

„Každý chce být v základní jedenáctce, ale (fotbal) je týmová hra," řekl po vítězném zápase Vardy. „Jsme v tom všichni společně, a když jdete z lavičky, chcete přinést do hry rozdíl. A to se mně naštěstí podařilo," liboval si Vardy.

Prosadí se konečně do základu?

Devětadvacetiletý forvard rozhodně není prototypem poslušného fotbalisty. Rodák z Sheffieldu, který ještě před sedmi lety chodil do továrny a trénoval ve svém volném čase dvakrát týdně, si postupně proklestil cestu až do druholigového Leicesteru, s nímž postoupil v sezóně 2013/14 do Premier League.

Dál už jeho příběh všichni znají. Dvě sezóny stačily k tomu, aby se Lišky šokujícím způsobem probily až k titulu. Vardy hrál v tomto honu velmi důležitou roli. A jeho pohádková sezóna pokračuje i ve Francii.

Otázka zní, jestli se Vardy konečně dočká základní sestavy v posledním zápase skupiny, v němž Albion narazí na Slovensko. „Nechával jsem si trumfy v rukávu a teď je vytáhl," vracel se Hodgson k zápasu s Walesem.

„Počítal jsem s tím, že když to bude třeba, mám na lavičce hráče, kteří nám pomohou. Teď ale budu mít problém vybrat základní sestavu pro příští zápas," dodal osmašedesátiletý kouč Anglie.

Objeví se Jamie Vardy pro zápas se Slovenskem v základní sestavě?
Ano
89 %
Ne
11 %
Celkem hlasovalo 4089 čtenářů.

Reklama

Související témata: