Hlavní obsah

Anglická hvězda napodobila Kozáčika a sklízí kritiku: Sám se vynervoval už křikem v tunelu

Lens/Londýn

Když velšský fotbalista Gareth Bale nachytal v úvodním duelu skupiny B z přímého kopu slovenského brankáře Matúše Kozáčika, mluvilo se o největším gólmanském zaváhání na EURO 2016, jenže tváří v tvář hvězdě Realu Madrid snad ještě hůře chyboval i Angličan Joe Hart.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný brankář Anglie Joe Hart po obdrženém gólu v duelu s Walesem.

Článek
Fotogalerie

Právě gólman Manchesteru City může možná nejvíc děkovat spoluhráči Danielu Sturridgovi, jenž v nastavení vystřelil Anglii v ostrovním derby vítězství nad Walesem 2:1 a na hrubku Harta se tak může snadno zapomenout.

Jinak by se opora City mohla směle zapsat do dlouhého seznamu anglických brankářů, kteří na vrcholné scéně národnímu týmu svojí minelou pořádně zavařili.

Nicméně Hartovo zaváhání ze závěru první půle po přímém gólu Balea zhruba z pětatřiceti metrů rozhodně nezůstalo bez odezvy.

„Podívejte se na tu zeď. Největší Hartovou chybou bylo, že si ji vůbec nechal stavět," vytýkal Angličanovi na twitteru legendární Peter Schmeichel. „Bale je sice superstar, ale tohle měl Hart chytit," přidal se Jamie Carragher.

„Chudák Joe Hart. V takové vzdálenosti si neměl ani nechat stavět zeď," přitakával Mark Bosnich, bývalý brankář Manchesteru United a Chelsea. „Vůbec nechápu, proč chtěl mít zeď. Bez ní by Bale v žádném případě gól nedal," souhlasil Němec Oliver Kahn.

Britský list Daily Telegraph se v pozápasovém hodnocení s reprezentační jedničkou také zrovna nepáral. „Gareth Bale ho ponížil z přímého kopu. Od začátku vypadal nejistě. Propadl při rohovém kopu a špatně rozehrával míče. Vypadalo to, že sám sebe vypsychařil už při pokřikování v tunelu," obul se do klíčového muže národního týmu deník.

Reklama

Související témata: