Hlavní obsah

Češi se dočkají gólu, ale Chorvatům podlehnou, předpovídají slovenští novináři

Redaktoři slovenského deníku Pravda se shodli na tom, že svěřenci Pavla Vrby se sice dočkají na evropském šampionátu v zápase proti Chorvatsku gólu, na zisk minimálně jednoho bodu to ale prý stačit nebude. Čeští fotbalisté přitom pokukují minimálně po bodu. Chorvaté si naproti tomu mohou v případě výhry zajistit postup do osmifinále turnaje.

Foto: David Taneček, ČTK

Dva nebo tři góly inkasuje od Chorvatů Petr Čech, myslí slovenští novináři.

Článek

„Další mimořádně náročná prověrka pro českou defenzívu," píše Adam Zelinka před zápasem Česko - Chorvatsko. „Chorvati zvládli první krok a dnes mohou potvrdit postup. Pokud jim znovu zabere středová formace v čele s Modričem a Rakitičem, přidá se střelec Mandžukic, budou to mít svěřenci Pavla Vrby nadmíru náročné. A věřte tomu, že chorvatská esa zaberou," píše redaktor.

Čeští fotbalisté se podle něj sice dočkají premiérového gólu na francouzském šampionátu, s Chorvaty ale prý prohrají 1:2.

Podobný výsledek ve svém tipu zvolil i další redaktor stejného média Martin Prosnan. Ten předpovídá v Čechově síti tři góly a výsledek 1:3. „Čechů je mi líto. V prvním zápase narazili na soupeře, se kterým se reálně měřit nemůžou. Vlastně můžou - v jednom z deseti zápasů," píše Prosnan.

„A to byl právě ten, ve kterém prohráli se Španělskem 0:1. Dnes je čeká méně náročný soupeř. S několika hráči světové extratřídy je ale dost silný na to, aby si s nimi poradil," pokračoval v pro českého fanouška nepěkných predikcích slovenský žurnalista.

Čeští fotbalisté proti Chorvatsku rozhodně roli favorita plnit nebudou. Přesto ale potřebují ze svého druhého zápasu vybojovat alespoň bod. Jestli se jim to podaří, zjistíme dnes od 18 hodin. Přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž přinese Sport.cz.

Reklama

Související témata: