Hlavní obsah

Všem se omlouvám, vzdali jsme to, kál se po prohře se Španěly trenér Terim

Nice

Turecko ve večerním pátečním zápase EURO nestačilo na Španělsko, kterému podlehlo 0:3. Trenér příštích soupeřů českého mužstva Fatih Terim se za výkon svých svěřenců omluvil. Zároveň ale věří, že ještě se svým týmem vybojuje na mistrovství Evropy postup do osmifinále.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Turecka Fatih Terim reaguje na třetí gól v síti gólmana Volkana Babacana.

Článek
Fotogalerie

"Viděl jsem tým, který se mi nelíbil. Tým, který to vzdal a jen přijal prohru. Ti, kteří znají mou kariéru, přístup a osobnost, budou vědět, že nemám nic společného s těmi, kteří se vzdávají," citoval Terima web UEFA.com. "Nemůžu se s tím smířit a omlouvám se všem za sebe a mužstvo," doplnil dvaašedesátiletý trenér.

Turci v Nice nezvládli závěr prvního poločasu, kdy se během tří minut prosadili ofenzivní hráči Nolito a Álvaro Morata. "Španělsko je výjimečný tým. Prvních třicet minut bylo v pořádku, ale potom jsme nehráli dobře. Inkasovali jsme góly po individuálních chybách, jedna z nich byla neuvěřitelná. Po druhém gólu už to bylo ohromně těžké," prohlásil Terim.

Útočník Juventusu Turín Morata ještě přidal třetí zásah obhájců titulu ve 48. minutě. "Po třetím gólu se naše hra rozpadla," přiznal turecký kouč. "Je těžké otočit skóre proti Španělsku, protože drží strašně dlouho míč. Cítíme se hrozně," litoval záložník Nuri Sahin.

Turci jsou na pokraji vyřazení, protože na ME ještě nezískali ani bod a mají skóre 0:4. Aby měli šanci na osmifinále, museli by porazit Čechy výrazným rozdílem a ještě věřit, že tři body nakonec budou stačit k postupu ze třetího místa. Tým Pavla Vrby bude v Lens díky páteční remíze 2:2 s Chorvatskem v lepší pozici.

"Ještě není konec. Je pravda, že teď to pro nás bude těžké, ale stále máme šanci skončit třetí. Dáme do toho všechno. Pokud je nějaká šance, samozřejmě se o ní popereme," upozornil Sahin. "Výkon se Španělskem neakceptuji a budu dělat všechno pro to, aby se neopakoval. Žádám naše fanoušky, aby nás proti Česku znovu podpořili," dodal Terim.

Reklama

Související témata: