Hlavní obsah

Fotbalový zápas s Chorvatskem na ME sledovalo 857 000 diváků

Praha
Aktualizováno

Druhý zápas české fotbalové reprezentace na mistrovství Evropy proti Chorvatsku sledovalo v pátek na stanici ČT sport 857 000 diváků, což představuje více než 31 procent všech, co měli v tu dobu puštěnou televizi. ČTK o tom dnes informovalo tiskové oddělení České televize. Češi zvrátili nepříznivý stav a dva góly v závěru utkání jim zajistily remízu 2:2.

Foto: Max Rossi, Reuters

Český tým před utkáním s Chorvaty na ME.

Článek
Fotogalerie

Páteční podvečerní duel s Chorvaty měl nižší sledovanost než úvodní zápas českých fotbalistů se Španělskem. Na něj se v pondělí dívalo 912.000 diváků, tedy 52 procent lidí, kteří měli zapnutý televizor.

Český rozhlas (ČRo) Radiožurnál poslouchalo během utkání o čtvrtinu víc lidí než obvykle, sdělil ČTK mluvčí ČRo Jiří Hošna. Rozhlas také spustil přímý přenos na streamu Sport, který zaznamenal 631 návštěv, lidé v průměru poslouchali déle než 21 minut. Podle odhadu pak přehrávač na streamu Radiožurnálu zaznamenal přibližně 2500 návštěv, dodal Hošna.

Češi se ve skupině D ještě utkají v úterý v Lens s Tureckem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.