Hlavní obsah

Zátěž nehrála roli, dlouhá absence také ne, míní o Rosického zranění reprezentační lékař

Tours

Žádný faul, ba ani kontakt s protihráčem. Rosický padl v samém závěru střetnutí s Chorvatskem k zemi, míč už neodehrál, zato se chytil za stehno a bylo mu jasné, že šampionát pro něho skončil. Sobotní vyšetření v nemocnici v Tours pravdu potvrdilo. „Má natrženo několik svalových vláken, takže si ve Francii už nezahraje,“ potvrdil po vyšetření magnetickou rezonancí lékař reprezentace Petr Zeman.

Foto: David Taneček, ČTK

Týmový lékař Petr Zeman sleduje trénink českých fotbalistů.

Článek

Zraněný Tomáš Rosický po zápase s Chorvatskem.

Reprezentace přišla o kapitána, na vás teď je, abyste odhadl, jak dlouho Rosického léčení potrvá...

Těžko soudit, protože záleží na tom, jak se bude zranění vyvíjet v následujících dnech. U každého je navíc doba léčení natrženého svalu individuální.

Nemohlo snad u Rosického sehrát roli i to, že tři dny před duelem proti Chorvatům odehrál až na poslední minuty zápas proti Španělsku a zátěž násobená únavou z toho střetnutí se na něm přece jen projevila?

Nemyslím, na zápas s Chorvatskem byl připravený a cítil se dobře.

A co dlouhá absence, s níž se musel vyrovnávat a během níž doháněl tréninkové manko. Vždyť od kvalifikace loni na Islandu de facto nehrál a až teprve těsně před šampionátem nastupoval za juniorku Arsenalu a poté v přípravě za národní celek.

To jsou čisté spekulace. Mohu jen opakovat, že se Tomáš cítil dobře a připravený byl, takže zmiňovaná absence nesehrála zásadní roli.

Jenže teď je mimo a asi i on chtěl slyšet, jak dlouho bude muset čekat na návrat.

Odhad zní na tři až šest týdnů. V utkání proti Chorvatům, odvedl maximální výkon na samé hranici svých možností, takže k takovémuto zranění může dojít u něho, stejně jako jiného vrcholového sportovce.

Takže soudě podle vašich slov je vyloučeno, že si na šampionátu zahraje?

Tři až šest týdnů bude mimo, takže v následujících týdnech do žádného utkání nezasáhne.

Neměli jste v úmyslu poslat ho do Čech, kde by měl k léčení jiné možnosti?

On je má i tady. Věnují se mu fyzioterapeuti, stejně jako profesor Kolář, který je s námi v Tours, dostává léky, má předepsaný klidový režim. Všichni prostě pracují na tom, abychom vedli léčbu tím nejlepším směrem. A navíc ani Tomáš nemíní mužstvo opustit a chce s reprezentací zůstat.

Reklama

Související témata: