Hlavní obsah

Ronaldo stále věří v postup, po utkání s Rakouskem se ochotně vyfotil s fanouškem

Paříž

Na fotbalovém EURO ještě neskóroval. Přitom měl být hlavní palebnou silou Portugalska. Pro Cristiana Ronalda je střílení branek denní kolorit, ale ve Francii mu zatím jeho střelecký prach zvlhl. Proti Rakousku (0:0) neproměnil ani pokutový kop. „Tohle se občas ve fotbale stane,“ komentoval útočník Realu Madrid pro oficiální stránky UEFA.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Cristiano Ronaldo domlouvá pořadatelům. S fanouškem, který vnikl na hrací plochu, se ochotně vyfotil.

Článek
Fotogalerie

Po dvou zápasech na mistrovství Evropy má v kolonce vstřelené góly pořád nulu. Na soupeřovi brankáře vyslal čtyři střelecké pokusy, ale ani jeden se neujal. Přitom během sezóny zaznamenal v 51 utkáních za Bílý balet 48 gólů.

„Ronaldo je jedním z nejlepších kanonýrů na světě. Musí zažívat muka," řekl bývalý anglický forvard Alan Shearer.

Přesto si při bezbrankové remíze s Rakouskem Ronaldo jeden rekordní milník v portugalské fotbalové historii připsal. Jednatřicetiletý hráč nastoupil do 128. reprezentačního utkání, čímž o jeden start překonal záložníka Luíse Figa. „Samozřejmě, že jsem na sebe hrdý. Mít nejvíce startu za Portugalsko je skvělý pocit, ale momentálně u mě převládá smutek, protože jsme chtěli vyhrát. Zápas neskončil tak, jak jsem si představoval," pravil rodák z Madeiry, který je s 58 trefami i nejlepším střelcem portugalského národního týmu.

Svoji bilanci proti Rakousku ale nerozšířil. Své tři šance neproměnil. A to v 79. minutě zahrával pokutový kop. „Měli jsme hodně šancí, ale nebyli jsme schopni ani jednu z nich proměnit. Já jsem k tomu také přispěl, nejen tou neproměněnou penaltou, ale i dalšími šancemi. Tohle se holt ve fotbale stává," pravil Ronaldo, jenž na ME či MS nedal gól ze 36 přímých kopů.

Tuto statistiku zmínil na Twitteru někdější anglický forvard Gary Lineker, který ještě přidal srovnání s Ronaldovým spoluhráčem Velšanem Garethem Baleem, jenž na letošním mistrovství Evropy dva ze tří "přímáků" proměnil.

Stále věřím, že postoupíme, ujišťuje RonaldoRonaldo zároveň také připomenul, že postupové šance Portugalska stále žijí. „Jsem si jistý, že pokud proti Maďarsku odvedeme maximum, vyhrajeme a postoupíme. Bylo by to i pro naše fanoušky, kterým bych chtěl poděkovat, protože stále fandí a podporují nás," řekl Ronaldo, který si po zápase udělal selfie s příznivcem Portugalska, který vtrhl na hrací plochu.

„My, hráči, stále věříme, že postoupíme. Lidé v Portugalsku by nám měli také důvěřovat, protože špatné výsledky nebudou trvat věčně," uzavřel.

Portugalsko odehraje poslední utkání základní skupiny F proti Maďarsku ve středu 22. června od 18 hodin.

Reklama

Související témata: