Hlavní obsah

Z motivační místnosti udělal Kadlec hernu. Barošův známý citát v ní ale zůstal

Tours

Teď už by měl Michal Kadlec dveře odemknout... Poslední zápas ve skupině a nutnost porazit v úterý v Lens Turky představuje sice pro jeho spoluhráče patřičnou motivaci, ale i tak by mohli alespoň nahlédnout do místnosti, kterou jim v zámeckém areálu hotelu Chateau Belmont v Tours připravilo vedení výpravy.

Hotel Čechů ve Francii

 
Článek
Fotogalerie

„Michal si ji přivlastnil, zamkl a nikoho dovnitř nepustil, aby nebyl vyrušován. Hraje tam v jednom kuse play station," přiznal Petr Čech, že dosud nespatřil, co se v oné motivační místnosti skrývá.

„To já tam alespoň nahlédl," pochlubil se David Lafata, že do hájemství svého teď už i sparťanského spoluhráče pronikl a nápisy na zdech alespoň letmo přelétl. „Některé jsou opravdu trefné," přidával.

Jedna z místností je totiž vyzdobena nejrůznějšími hláškami Vrbových předchůdců, které se tradují z generace na generaci.

I třeba Milan Baroš jeden z takových vzkazů po sobě zanechal. „To ne já, to mužíček," bránil se vždycky, když ho měli trenéři na tapetě, nebo když se narodil nějaký malér.

Hlášky i z oblíbeného seriálu

Nezůstalo ale jen u jeho výmluvy, protože ze zdí křičí i další hlášky, ale také s oblibou citovaná úsloví z kultovního seriálu Okresní přebor.

„Nemusíš být nejlepší, hlavně když si nejhezčí," apeluje jedna z nich, zatímco další nabádají: Dávej to od nohy, Vezmi si střelky, Trefuj zařízení.

Příhodné výzvy před klíčovou konfrontací s Turky.

„Nevím, kdo je vymýšlel," podotkl Lafata.

„Já v tom prsty nemám," ohradil se David Limberský, aby snad neupadl v podezření, že by snad on patřil k autorům.

Kadlec hraje i fotbal po internetu

Před postupovou partií s Tureckem je ovšem otázkou, zda Kadlec své spoluhráče do motivační místnosti vůbec pustí. Zabral si ji proto, že uvnitř má k dispozici obří obrazovku, na které může hrát play station.

„Teď nejvíc Uncharted Division," prozrazoval Kadlec, která z her je v jeho hierarchii momentálně nejvýš. „Občas si s kamarády zahraju on-line i fotbal, takže je pravdou, že tam chodím každý den kdykoli máme volno," netajil, že původní motivační místnost proměnil v hernu.

„Ale my přece nějakou extra motivaci nepotřebujeme, protože každý ví, o co se hraje a o co půjde. Ty nápisy slouží spíš pro pobavení," namítá Lafata, jenž si jako jeden z mála návstěvu Kadlecova hájemství vymohl.

Ostatně, on sám si našel úplně jiný způsob motivace. Když totiž před druhým střetnutím proti Chorvatsku napochodoval spolu s ostatními ještě v obleku na prohlídku trávníku v St. Étienne, spatřil na tribuně manželku Kamilu. Přelezl proto reklamní poutače, ignoroval pořadatele a zamířil k ní, aby dostal pár vášnivých polibků.

Zapůsobily zřejmě víc, než nápisy a hlášky na zdi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články