Hlavní obsah

Greguš během šampionátu přestupuje, z Jablonce odchází do Kodaně

Praha

Na svou šanci ochutnat šampionát přímo na trávníku ještě čeká. Na mistrovství Evropy ve sladké Francii ovšem slovenský fotbalista Ján Greguš nikdy nezapomene. Už jen proto, že se v průběhu turnaje dočkal nového angažmá. Pětadvacetiletý záložník přestupuje z Jablonce do FC Kodaň, kde podepíše smlouvu až do léta 2020. Dánský klub to oznámil na svých stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Necid (vpravo) v souboji se Slovákem Jánem Gregušem.

Článek

Česká liga přichází o další zajímavé jméno. Odchovanec Nitry hrál také za ostravský Baník a stihl hostování v Boltonu, v prosinci 2014 se upsal Jablonci. Teď se Ján Greguš rozhodl Střelnici opustit.

„Jsem šťastný, že to takhle dopadlo. Přestup do FC Kodaň představuje další posun v mojí kariéře. Je to dánský mistr, který hraje pravidelně evropské poháry," poukazuje pětadvacetiletý záložník.

O svou radost se mohl hned podělit i se svým otcem. Ján Greguš starší je technickým ředitelem Slovenského fotbalového svazu a také je ve Francii přítomen.

Podle zákulisních informací by si Jablonec měl přijít na částku kolem 50 miliónů korun.

Transfer nebyl úplně jednoduchý, protože ve Franci je nejen hráč, ale také jablonecký šéf Miroslav Pelta, který je zároveň předsedou FAČR. Teprve dnes Gregušův odchod schválil.

Pelta se dohodl se Solbakkenem

„Jednání trvala pár týdnů, v posledních dnech nabrala na intenzitě. Pan Pelta byl vcelku neústupný, nakonec našli s panem Solbakkenem společnou řeč. FC Kodaň má anglický model a bývalý známý norský reprezentant je v klubu nejen trenérem, ale také generálním manažerem. Díky diskrétnosti obou klubů se Janko mohl plně soustředit na své reprezentační povinnosti," říká Pavel Zíka z agentury Global Sports, jež zastupovala hráče i Kodaň.

Dánský klub nechce narušovat Gregušovu koncentraci na reprezentaci, proto ho jako novou posilu oficiálně představí až po skončení šampionátu.

Slovenský reprezentant Kodani padl do oka během loňských vzájemných duelů ve 3. předkole Evropské ligy. Jablonec překvapivě postoupil a Greguš jedním gólem v odvetě na hřišti soupeře přispěl k postupové výhře 3:2.

Letos FC Kodaň čeká kvalifikace Ligy mistrů. Začne ve 2. předkole a v play off by mohla teoreticky být soupeřem Plzně.

Reklama

Související témata: