Hlavní obsah

Na ME jsme pořád ve hře, ale horší je, jakým způsobem se prezentujeme, říká Nezmar

Liberec

Třebaže má sportovní manažer Slovanu Liberec Jan Nezmar momentálně plnou hlavu starostí se sestavováním a dolaďováním kádru libereckých fotbalistů před vstupem do předkol Evropské ligy a následně i do tuzemské nejvyšší soutěže, pozorně sleduje i dění na ME 2016 ve Francii. Navštívil tam dokonce zápas českého národního týmu se Španělskem a nejvíc si všímá hráčů, se kterými se potkal při společném působení v Liberci. „Jsem s klukama v kontaktu,“ prozradil Nezmar v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar.

Článek

Jak byste charakterizoval dosavadní účinkování české reprezentace na ME?

Pozitivní je, že jsme stále ve hře o postup do osmifinále. Horší je, jakým způsobem se mužstvo prezentovalo. Myslím, že oba zápasy nebyly zcela podle našich představ. Se Španělskem tým atakoval svoje možnosti, ale nepřineslo to potřebný výsledek. Utkání s Chorvatskem se herně nepovedlo, přesto kluci vyválčili bod, což je plus. Všechno se sečte až po zápase s Tureckem. Věřím, že ho zvládneme a postoupíme.

Už jste naznačil, že po herní stránce jste čekal víc.

Ano, ale je to o celém mistrovství. Ukazuje se, že všechny zápasy jsou složité a soupeři se těžko odhadují. Máme těžkou skupinu a jediný úkol už zní: porazit Turecko.

Čím je pro vás osobně EURO specifické?

Napočítal jsem, že na šampionátu startuje až sedm hráčů, kteří prošli Slovanem Liberec. Už v roce 2007 působil v Liberci Daniel Pudil. I s řadou dalších kluků jsem se pak potkal jako hráč v dresu Slovanu a držím jim palce. Mými spoluhráči v Liberci byli Bořek Dočkal, Theo Gebre Selassie, Josef Šural. A od doby, co jsem sportovním manažerem, jsme měli v kádru i Davida Pavelku a ještě letos na jaře brankáře Tomáše Koubka. Působil v Liberci i nynější ukrajinský reprezentant Sergej Rybalka. Mohli jsme mít na šampionátu i Herolinda Shalu, který se jen těsně nedostal do výběru Albánie.

S kým ze jmenovaných jste nejvíc v kontaktu?

Byl jsem na utkání Česko - Španělsko v Toulouse. Dostal jsem se k týmu chvilku při rozcvičce i po zápase a mluvil jsem s „Pavlasem" Pavelkou i Theo Gebre Selassiem. Všem našim reprezentantům držím palce, ale už do Francie nejedu. Mám už klubové povinnosti pro Slovan Liberec. Ostatně, v tomto duchu jsem pracoval i při zápase v Toulouse, ale víc prozrazovat nebudu (úsměv).

Reklama

Související témata: