Hlavní obsah

Vrba tají sestavu do poslední chvíle

Lens

Válka nervů předchází bitvě o všechno na trávníku Stade Bollaer-Delelis v Lens. Vítěz dnešního večerního zápasu českého týmu s Turky (výkop v 21 hodin, on-line na Sport.cz) má naději na postup ze skupiny D do osmifinále mistrovství Evropy. Češi o jeden bod větší. Poražený pojede domů.

Foto: David Taneček, ČTK

Který hráč proti Turkům nahradí kapitána Tomáše Rosického?

Článek

I když začátek utkání už se počítá na hodiny, trenér Pavel Vrba do posledního možného okamžiku tají, kdo zaujme místo zraněného Tomáše Rosického uprostřed zálohy, ale i další změny v sestavě. „O tom, kdo za Rosického jsem měl jasno hned, vůbec jsem neváhal. Ale nebude to jediná změna v sestavě," bylo jediné, co k sestavě Vrba řekl. Ve hře jsou podle informací Práva a Sport.cz Dočkal, Kolář a Pavelka. Gólman a obrana zřejmě žádných změn nedoznají. S nimi je kouč nejspokojenější.

Rozhodnou detaily

Předváděnou hru a dvě dosavadní prohry Turků odmítal Vrba před zápasem hodnotit. „Španělé a Chorvati jsou velkými favority celého turnaje. Není dobré se s nimi porovnávat. My vycházíme ze hry Turků, které jsme dvakrát potkali v kvalifikaci. Oba týmy jsou vyrovnané a znají se dobře. Oba musí v úterý vyhrát, aby si zachovaly naději na postup, takže na hřišti budou rozhodovat detaily," konstatoval Vrba.

Oproti kvalifikačním duelům však očekává jiný zápas. „My jsme více bránili v Istanbulu a vyhráli jsme tam. Turci více bránili v Praze, a také zvítězili. Teď ale musí ten, kdo chce dál žít, vyhrát. V tom to bude jiné. Připravíme se tak, abychom ti šťastnější byli my. Uvidíme, jak budou hrát oni, pořád to je velmi silný a kvalitní tým," nabídl Vrba svůj už tradičně před médii nekonkrétní pohled na nadcházející duel.

Český tým věří, že Turky porazí a půjde dál. Variantami pro osmifinále jsou i Francouzi, Italové, Angličané... „Nejdřív musíme postoupit, a pak můžeme přemýšlet, s kým se utkáme v osmifinále. Všichni tři zmínění soupeři jsou velmi zajímaví. Zejména pak domácí Francie," konstatoval Vrba.

Musíme si na Čechy dát pozor, ví Terim

O tom, že v tureckém táboře nepanuje dobrá nálada, se mluví v Lens otevřeně, i když Turci tvrdí něco jiného. „Hráči jsou připravení odvést maximum a udělat vše pro vítězství i naději na postup. Oproti předchozím zápasům dojde ke změnám v sestavě," naznačil kouč Fatih Terim. „O prohrách s Chorvaty a Španěly už nepřemýšlíme. Nyní jsme odhodlaní udělat vše pro vítězství, chceme tu zůstat co nejdéle a já k tomu hodlám přispět svým výkonem. S Čechy se známe dobře, hrajeme proti sobě poměrně často, nejen v kvalifikaci," přidal se gólman Volkan Babacan.

Kouč chová k českému celku respekt. „Musíme si na ně dát pozor. S Chorvaty otočili zápas k remíze, i když prohrávali o dva góly. Jen pár minut chybělo k tomu, aby remízovali se Španěly. To jsou dva týmy, které tu patří k nejlepším. Známe Čechy dobře z kvalifikace, mají v týmu hráče, kteří působí v turecké lize. To jsou důležité faktory. Mají velmi solidní tým, hrají dobře, nikdy se nevzdávají, a mně osobně se jejich hra líbí. Bude to velmi těžký soupeř. Oba týmy se na zápas určitě dobře připraví, vždyť oběma zachová postupovou naději jen vítězství," uvedl diplomaticky Fatih Terim.

Jak skončí zápas mezi českým týmem a Tureckem?
Vyhraje Vrbův výběr
61,1 %
Utkání skončí remízou
12,1 %
Zvítězí Turci
26,8 %
Celkem hlasovalo 19608 čtenářů.

Reklama

Související témata: