Hlavní obsah

Ve Žlutých lázních bylo smutno. Turci nám dali lekci z produktivity, zaznělo ve fanzóně

Dominik Hejbal, jsvSport.cz

Ve Žlutých lázních se v úterý sešlo dosud nejvíc návštěvníků. Fanoušci, kterých bylo v pražské fanzóně více než deset tisíc, nejprve před klíčovou bitvou vestoje odzpívali hymnu, a poté se pohodlně usadili na trávu, aby sledovali počínání české fotbalové reprezentace v závěrečném utkání skupiny D mistrovství Evropy proti Turkům.

Fanoušci hodnotí duel s Turky a vystoupení reprezentace na MEVideo: Žaneta Dernerová, Sport.cz

 
Článek

Už po deseti minutách hry však přítomné fandy rozesmutněl Burak Yilmaz, který z rychlého protiútoku obstaral první změnu skóre.

Češi tak na postup potřebovali vstřelit alespoň dvě branky. Jenže 25 minut před koncem utkání Ozan Tufan zvýšil na 2:0 a vidina účasti ve vyřazovací části turnaje se začala rozplývat. A když přišel závěrečný hvizd, velká část diváků už byla mimo fanouškovský park. "Na dva první mančafty jsme neměli, proti Turecku jsme hráli výborně, ale když nedáme gól, nemůžeme chtít postoupit," řekl po utkání jeden z fanoušků.

Mistrovství Evropy pro české fotbalisty skončilo a tomu také odpovídala nálada příznivců ve Žlutých lázních. Pár minut po skončení duelu už na trávníku pod velkoplošnými obrazovkami zbyly jen prázdné kelímky, plechovky a rozšlapaná tleskátka.

"Nehráli jsme fotbal, jaký jsme si představovali a výkony nebyly takové, jaké jsme chtěli. Velký propadák si myslím," dodal další z fandů.

Reklama

Související témata: