Hlavní obsah

Mlha nepustila fotbalisty na letiště v Tours. Přespali v Arrasu

kft (Tours)Sport.czPrávo

Když se všechno sype, tak pořádně. Kromě hořké pilulky po porážce a vyřazení s Turky museli fotbalisté strávit podstatnou část noci z úterý na středu cestováním. Do Tours se vrátili až ráno po deváté hodině. Nevyspaní a unavení se pustili do balení, protože odpoledne pro ně přiletěl z Prahy speciál, který je odvezl domů.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Zklamaní čeští fotbalisté děkují fanouškům po porážce s Tureckem.

Článek

Po úterním utkání je autobus v doprovodu policie dovezl z Lens na přibližně 40 km vzdálené letiště v Lille před jednou hodinou po půl noci. Start francouzského speciálu byl bez problémů. Ty nastaly po necelé hodině letu nad vojenským letištěm v Tours. „Hustá přízemní mlha znemožnila přistání. Kroužili jsme nad městem, ale dolů nás nepustili. Museli jsme se tedy vrátit do Lille," popsal potíže technický vedoucí mužstva Jaroslav Dudl.

Rozespalí hráči znovu nastoupili do autobusu a vydali se na hodinovou cestu do Arrasu, kde spali i před utkáním. Nálada prý byla v součtu všech okolností hluboko pod bodem mrazu. Navíc v hotelu už bylo všechno zavřené, nic k jídlu, takže kolem čtvrté ráno šli do postelí hladoví. „Spali jsme necelé dvě hodiny. Letadlo přiletělo brzy ráno. V hotelu nám ale udělali dobrou snídani. Podle informací se mlha rozplynula, takže jsme mohli v Tours přistát," vyprávěl Dudl.

Odpoledne směr Praha

Znovu do autobusu, hodina na letiště a další ve vzduchu. V Tours letadlo přistálo kolem deváté hodiny a po necelé půl hodině se hráči dostali do svých pokojů v hotelu Chateau Belmont. Na žádné dlouhé vyspávání ale nebyl čas. Sbalení věcí, oběd a znovu na letiště, kde už čekal český speciál. V Praze by měl přistát před šestou hodinou večer.

Komplikace měli i čeští novináři, vracející se z Lens do Tours po vlastní ose. Porce pěti set kilometrů neslibovala v noci nic dobrého. Před Paříží byl uzavřený jeden dálniční úsek a objížďka se vinula po silnicích nižší třídy. Před Tours se válela hustá mlha, že bylo vidět sotva pár metrů před auto. A tak se návrat protáhl do časných hodin, kdy už fotbalisté mířili na letiště v Lille.

Reklama