Hlavní obsah

Proč připsala UEFA titul z roku 1976 jen Česku? diví se Slovák Karhan

Berlín

Bývalému fotbalistovi Miroslavu Karhanovi se nelíbí, že UEFA přiznala československý titul z mistrovství Evropy v roce 1976 pouze České republice. Podle čtyřicetiletého trenéra Trnavy by se k triumfu z Bělehradu mělo hlásit i Slovensko.

Foto: Jan Tauber

Karol Dobiaš (vlevo), Ivo Viktor (uprostřed) a Antonín Panenka křtí hvězdu připomínající vítězství českých fotbalistů na evropském šampionátu v Bělehradu v roce 1976.

Článek

"V základní sestavě bylo osm Slováků. Proto je velká nespravedlnost, že UEFA jako nástupce Československa uznala Českou republiku," uvedl Karhan v rozhovoru pro internetové stránky deníku Frankfurter Allgemeine. "Titul získali Slováci a Češi společně. Proto bychom měli i nás brát jako mistry Evropy, obzvlášť když v týmu bylo víc Slováků," dodal.

Karhan, který nastupoval za Betis Sevilla, Besiktas, Wolfsburg nebo Mohuč, za slovenskou reprezentaci odehrál rekordních 107 zápasů a dal 14 branek. Zatímco český tým na nynějším Euru vypadl už v základní skupině, Slovensko postoupilo do osmifinále a v něm se v neděli utká s mistry světa z Německa.

Reklama

Související témata: