Hlavní obsah

Kapitán Velšanů dohrával se zraněným ramenem. Stihne čtvrtfinále?

Kapitán fotbalistů Walesu Ashley Williams dohrál dnešní osmifinále mistrovství Evropy proti Severnímu Irsku s poraněným ramenem. I tak ale pomohl uhrát vítězství 1:0. Nyní mu však hrozí, že přijde o čtvrtfinále.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Velšané Ashley Williams (vlevo) a Jonathan Williams po vzájemné srážce.

Článek
Fotogalerie

"Příštích 24 až 48 hodin ukáže, jak moc vážné to je. Doufejme, že bude schopen hrát, i když to teď nevypadá dobře," řekl velšský trenér Chris Coleman na pozápasové tiskové konferenci. "Zatím nevíme, jestli je to jen naražené, nebo zda je problém s vazy," dodal.

Jednatřicetiletý stoper Swansea, který je klíčovou postavou defenzivy Walesu, se zranil v 81. minutě při smolné srážce se spoluhráčem Jonathanem Williamsem. Při ostrém střetu upadl na levou ruku a po zbytek utkání s ní vůbec nehýbal, což omezovalo jeho pohyb.

Trenér Coleman dokonce přichystal jeho střídání, to však Williams rázně odmítl. Několikrát nahlas zakřičel, že střídat nepotřebuje, a pokračoval ve hře. Coleman proto od střídání upustil.

"Nemohl pohnout s paží, proto jsem byl připraven ho vystřídat. Ale on chtěl pokračovat. A já svému kapitánovi důvěřuji. Když řekl, že může pokračovat, nebyl důvod ho střídat. Jeho přítomnost na hřišti je pro nás důležitá," řekl Coleman.

.

Reklama

Související témata: