Hlavní obsah

Slovenské účinkování na EURO bylo fantastické, chválil i přes vyřazení trenér Kozák

Lille

Budou to tentokrát jiní Němci, věděli až moc dobře. A jejich předpoklad se naplnil vrchovatě. Zatímco v přípravě na šampionát fotbalisté Slovenska nedávno senzačně zvítězili v Augsburgu 3:1, v osmifinále mistrovství Evropy už na úřadující mistry světa neměli. Přestože plzeňský brankář Kozáčik chytil Özilovu penaltu, Slovávci nakonec stejně prohráli hladce 0:3 a svou pouť turnajem končí.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Němec Mario Goméz překonává slovenkého gólmana Matúše Kozáčika.

Článek
Fotogalerie

Měl spoustu starostí, jedenáctku pro osmifinále dával složitě dohromady. Jeho tým zázrak nesvedl, očekávanou porážku však impulsivní trenér přijal realisticky.

„Hráli jsme proti mistrům světa. A Německo ukázalo svou sílu. Pomohli jsme jim i my, v úvodu jsme byli málo agresivní. Soupeř to využil, dal vedoucí gól a pak se již proti Němcům špatně hraje. Že jsem některé hráče nemohl postavit pro zdravotní problémy, není příčina prohry. Ti noví, co nastoupili, patřili k nejlepším," poukazuje Ján Kozák.

„Ze dvou zápasů v krátkém čase jeden vyhrát nad Německem je pro Slovensko dobrá bilance. Celkově hodnotím naše účinkování na ME jako fantastické. Radil bych všem trenérům, aby to zažili. Hráčům zase pracovat do úmoru a mít vysoké cíle. Zažít týdny na těchto krásných stadiónech a být účastníkem šampionátu, je zážitek na celý život," líčí kouč Slováků.

„Jsme 40 dnů pryč z domova, potřebujeme si odpočinout. Pak se už začneme připravovat na kvalifikaci mistrovství světa. Závěr evropského šampionátu bude velmi pěkný," avizuje Kozák.

Löw: Byli jsme velmi, velmi dobří...

Němci zápas zvládli s přehledem. Čtvrtfinále už pro ně bude mnohem těžší prověrkou.

„Když se na zápas podívám jako na celek, byli jsme velmi, velmi dobří. Udržovali jsme si kontrolu nad děním a prostory na hřišti. Bylo to neohrožené vítězství. Nyní přichází jiný kalibr v podobě Španělska, nebo Itálie," uvědomuje si trenér Joachim Löw.

„Velmi pěkný den. Těší mě, že jsem k tomu dokázal přispět. Děkuji trenérovi za důvěru, snad jsem ji nezklamal. Španělsko i Itálie jsou fotbalové velmoci a jsme zvědaví, komu nakonec budeme ve čtvrtfinále čelit. Určitě to bude šlágr šampionátu," těší se záložník Julian Draxler, který si připsal gól a asistenci.

Reklama

Související témata: