Hlavní obsah

Neúprosná hvězda Slováků: Jsme fakt fotbalový trpaslík... Co jsou pak Češi?

Lille

Dopadli o moc líp než kolegové z bývalé federace. V „anglické“ skupině uhráli čtyři body a teprve mistři světa z Německa byli v osmifinále mistrovství Evropy nad jejich možnosti. Přesto se lídr fotbalistů Slovenska vyjádřil neúprosně. „Proti ostatním jsme fakt fotbalový trpaslík,“ nechal se slyšet Marek Hamšík. Nabízí se tedy otázka, co jsou pak touto optikou Češi, kteří se ziskem jediného bodu zmizeli z Francie hned po skupině...?

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Slovenský záložník Marek Hamšík slaví gól proti Rusku na mistrovství Evropy ve Francii.

Článek
Fotogalerie

Rusům dal jeden z nejhezčích gólů šampionátu, byl u všeho podstatného, co Slováci na turnaji vytvořili. Podle britských médií se o záložníka zajímá trojlístek velkoklubů Liverpool, Manchester United a Chelsea. Na Němce však ani kouzla Marka Hamšíka nestačila.

„Chytit jsme se možná mohli Kuckovou šancí, jenže toho vychytal Neuer. Je třeba přiznat, že jinak jsme si moc šancí nevytvořili a Němci dominovali," uznala hvězda Neapole.

Zklamaní ovšem Slováci celkově nejsou, rozhodně ne. „Mohli jsme ve Francii uhrát ještě něco víc, ale i tak jsme šťastní a hrdí na to, co jsme dosáhli," ujišťuje Marek Hamšík v rozhovoru pro server sport.sk.

Hrdý na zlatou generaci

„Celkově jsme ukázali, že máme kvalitní tým a je na čem stavět. Proti ostatním jsme fakt fotbalový trpaslík. Měli jsme obrovskou radost z toho, že jsme postoupili do osmifinále. Je třeba dát hlavu nahoru, vzít si z toho to pozitivní a jít dál," radí.

„Měli jsme tady zlatou generaci, která byla na MS a také ME a dosáhla velkého úspěchu postupy do osmifinále. Já jsem na to hrdý a určitě i celé Slovensko, které nás povzbuzovalo na stadiónech či u televizních obrazovek."

Pokud jde o porovnání s českými kolegy, Slováci mají jedno velké plus. Jejich kouč Kozák už začal s generační obměnou. Proti Německu se třeba nebál postavit mladého Škriniara.

„Trenér už zapojil do týmu hodně mladých hráčů a ti mají perspektivu. Ukázali, že je na čem stavět," poukazuje Hamšík.

Reklama

Související témata: