Hlavní obsah

Nenávist k Angličanům převážila. Velšští fotbalisté bouřlivě slavili konec Albionu

Paříž/Praha

Nemají se v lásce, což se potvrdilo už před jejich vzájemným zápasem v základní skupině mistrovství Evropy. Mezi fotbalisty Walesu a Anglie panuje obrovská rivalita, která po pondělním senzačním vyřazení Albionu v osmifinále turnaje od podceňovaného Islandu ještě vygradovala.

Fotbalisté Walesu jásají nad ostudou Angličanů proti Islandu

 
Článek
Fotogalerie

Když se před dvěma týdny schylovalo k ostrovnímu derby mezi Anglií a Walesem, hráči obou znepřátelených táborů se do sebe pouštěli přes média. Vše odstartoval Gareth Bale, největší hvězda Velšanů, když prohlásil, že žádný z Angličanů by se do reprezentace Walesu nedostal.

Roy Hodgson, který Albion na mistrovství Evropy vedl, označil slova tahouna Realu Madrid za neuctivá. Anglický záložník Jack Wilshere šel ještě dál. „Víme, že Velšani nás nemají rádi. A jestli my máme rádi je? Ani trochu," vrátil úder středopolař Arsenalu.

Dalo se proto tušit, komu budou Velšané v osmifinálovém zápase mezi Anglií a Islandem držet palce. Svěřenci trenéra Chrise Colemana sledovali duel na týmovém hotelu, a když slovinský rozhodčí Skomina naposledy foukl do píšťalky, což znamenalo senzační vítězství Islanďanů 2:1, začali velšští fotbalisté skákat radostí.

Co na tom, že kapitán Ashley Williams se narodil v anglickém Wolverhamptonu. Co na tom, že mnoho Velšanů jako Ramsey nebo Joe Alenn má v Premier League spoustu anglických spoluhráčů... Nenávist k Albionu převážila.

Reklama

Související témata: