Hlavní obsah

Skandál ruských fotbalistů! Vyřazení z ME spláchli šampaňským za milióny

Moskva

Na evropském šampionátu díru do světa neudělali, v nočním klubu však excelovali! Ruští fotbaloví reprezentanti Pavel Mamajev a Alexandr Kokorin popudili fanoušky i své zaměstnavatele bujarým večírkem v Monte Carlu krátce po brzkém vyřazení sborné z mistrovství Evropy. Oba hráči podle ruských médií objednali osazenstvu jednoho nočního klubu stovky lahví šampaňského za celkem 250 000 eur (6,7 miliónu korun).

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Na EURO o míč bojují Rus Pavel Mamajev (vlevo) a Velšan Joe Allen.

Článek

Kokorina následně přeřadilo vedení Zenitu Petrohrad do rezervního mužstva a stejný krok učinili zástupci Krasnodaru s Mamajevem. Hráče navíc čekají i pokuty.

Podle Kokorina šlo o narozeninovou oslavu. Uvedl, že účet platil někdo jiný a uváděná suma podle něj nesouhlasí.

"Bohužel, někteří ruští hráči se mohou ocitnout v takovýchto skandálních situacích kvůli nedostatku zdravého rozumu a kulturních norem v jejich chování na veřejnosti," uvedl ředitel Zenitu Maxim Mitrofanov v prohlášení. "Provedli jsme vlastní vyšetřování této události, která poškodila pověst ruského fotbalu. Z tohoto důvodu se klub rozhodl přeřadit Alexandra Kokorina do B týmu a udělit mu citelnou pokutu," dodal.

Kokorin i Mamajev nastoupili za Rusko ve všech třech zápasech na evropském šampionátu ve Francii. Sborná začala turnaj remízou 1:1 s Anglií, ale pak podlehla Slovensku i Walesu a nepostoupila ze skupiny.

Reklama

Související témata: