Hlavní obsah

Můry byly všude. Ta naše je opravdová, litoval Francouz, že trefil jen tyč

Můry se sesypaly na pařížské dějiště finále fotbalového ME už před výkopem. Byly všude. Jedna zvláště černá pak zůstala v myslích francouzským fotbalistům, kteří v prodloužení podlehli Portugalsku 0:1. Na přídavek přitom ani nemuselo dojít. Jen několik centimetrů chybělo k tomu, aby André-Pierre Gignac rozhodl ve prospěch domácích v závěru normální hrací doby.

Foto: Carl Recine, Reuters

Francouz André-Pierre Gignac ve finále ME s Portugalskem.

Článek
Fotogalerie

Můry na stadiónu.

Zklamaný francouzský fanoušek s malým Portugalcem.

Portugalci v Lisabonu oslavují vítězství.

Fanoušci vítají portugalský tým cestou do hotelu.

Portugalci ukázali pohár fanouškům a vyrazili domů.

Třicetiletý útočník  v nastavení druhé půle zdárně operoval v pokutovém území, ale nakonec trefil jen tyč. Pak musel strávit vítězství soupeře po Éderově gólu ze 109. minuty. „Noční můra," hodnotil Gignac prohrané finále.

Ofenzivní hráč mexického Tigres UANL v 78. minutě vystřídal Oliviera Girouda a těsně před koncem po otočce okolo stopera Pepeho zamířil do tyče. "Myslím, že v normální hrací době jsme byli silnějším týmem. Měli jsme šance a v 92. minutě trefili tyčku. Míč se ještě mohl odrazit ke Griezmannovi, ale bohužel letěl daleko od něj," řekl novinářům Gignac.

"Měli jsme smůlu, ale takový je fotbal. Pravdou je, že na nás čekali s falešným rytmem a zabili nás v prodloužení. Je to příšerné. Opravdová noční můra," doplnil francouzský reprezentant.

Gignac: Budeme mít hrozné prázdniny

Nevymlouval se, že by domácí byli po čtvrteční semifinálové výhře 2:0 nad Německem unavenější než Portugalci, kteří utkání s Walesem (2:0) absolvovali o den dříve. "Bylo to finále, tam žádná únava neexistuje. Co se stalo, stalo se. Byl to osud," prohlásil Gignac, který zarmoutil statisíce fandů ve své zemi. Příběhy velkého francouzského smutku zachytily mnohé kamery. Kouzelný je ten, kterak se domácí příznivec objímá s maličkým Portugalcem (video v galerii). Těžce se vstřebává taková porážka.

"Musíme ji skousnout a rychle se dát dohromady, protože je před námi kvalifikace na mistrovství světa. Ale budeme mít hrozné prázdniny," dodal bývalý hráč Lorientu, Toulouse a Marseille.

Reklama

Související témata: