Hlavní obsah

Česká televize bude vysílat všechny zápasy z MS

PRAHA

Všech 64 utkání z fotbalového mistrovství světa odvysílá Česká televize. Z důvodu souběžně hraných zápasů v závěru osmi skupin bude odvysíláno 56 přímých přenosů a osm záznamů na ČT 2, další záznamy vesměs s denním zpožděním budou k vidění na ČT 4. Vyplývá to z programového schématu pro šampionát, který zveřejnila Česká televize.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Česká televize bude tradičně přenášet vrcholný fotbalový podnik, ovšem tentokrát se dostane fotbal na obrazovky mnohem častěji, než bývalo obvyklé. Mohou za to především záznamy na specializovaném kanále ČT 4. Původní záměr vysílat na nich i souběžně hrané duely v závěru skupin ale nevyšel kvůli znění vysílacích práv.

Vedoucí sportovní redakce Otakar Černý pro ČTK naznačil, že schéma vysílání přímých přenosů by mělo být hodně podobné jako před dvěma lety během Eura v Portugalsku. "Hlavní studio bude v Praze, mobilní v dějišti šampionátu podle potřeby," uvedl Černý, který už současně odtajnil komentátorské dvojice, které budou divákům přibližovat dění z turnaje.

Pokaždé jde o profesionální komentátora, doplněného o fotbalového experta. Jaromír Bosák bude pracovat s internacionálem a pozdějším trenérem Vladimírem Táborským, Pavel Čapek s někdejším obráncem a nynějším koučem slávistické rezervy Lubošem Kozlem a Petra Svěceného bude doplňovat svými postřehy sparťanský záložník Martin Hašek.

Vedle této šestice budou pracovat na turnaji také dva dvoučlenné reportážní štáby, složené z reportéra a kameramana. K dispozici bude i vlastní trasovací vůz, který umožní co nejrychlejší zasílání předtočených záběrů do pražského studia.

Reklama

Související témata: