Hlavní obsah

Trenér Australanů Hiddink před MS vsadil na zkušenost

SYDNEY

Trenér australské fotbalové reprezentace Guus Hiddink před červnovým mistrovstvím světa v Německu vsadil na zkušenost. Do třiadvacetičlenného výběru pro finálový turnaj zařadil osvědčená jména a nevynechal ani brankáře Marka Schwarzera a záložníka Tima Cahilla, kteří mají zdravotní problémy.

Článek

Gólman Middlesbrough si před dvěma týdny zlomil lícní kost, ale v dnešním finále Poháru UEFA proti Middlesbrough by už měl s obličejovým krytem nastoupit. Uzdravit se zřejmě stihne i Cahill z Evertonu, jenž má poraněné kolenní vazy.

Australané se na mistrovství světa probojovali po 32 letech a v základní skupině se utkají s Japonskem, Brazílií a Chorvatskem. Trenér Hiddink na posledních dvou světových šampionátech s Nizozemskem a Koreou postoupil do semifinále a ani letos nechce být jen do počtu. "Jsme rádi, že tam můžeme být, ale vím, že se tým nechce jen zúčastnit. Tenhle tým je posedlý touhou překvapit a postoupit ze skupiny," uvedl Hiddink.

Jeho svěřenci by v případě postupu do osmifinále narazili na soupeře ze skupiny E, kam los zařadil i Českou republiku.

Nominace:
Brankáři: Mark Schwarzer (Middlesbrough/Angl.), Zeljko Kalac (AC Milán/It.), Ante Covic (Hammarby/Švéd.),
obránci: Michael Beauchamp (Central Coast), Craig Moore(Newcastle/Angl.), Lucas Neill (Blackburn/Angl.), Tony Popovic (Crystal Palace/Angl.), Mark Milligan (Sydney FC),
záložníci: Marco Bresciano, Vince Grella (oba Parma/It.), Tim Cahill (Everton/Angl.), Scott Chipperfield, Mile Sterjovski (oba Basilej/Švýc.), Jason Culina (PSV Eindhoven/Niz.), Brett Emerton (Blackburn/Angl.), Stan Lazaridis (bez angažmá), Josip Skoko (Stoke City/Angl.), Luke Wilkshire (Bristol/Angl.),
útočníci: John Aloisi (Alavés/Šp.), Harry Kewell (Liverpool/Angl.), Archie Thompson (PSV Eindhoven/Niz.), Mark Viduka (Middlesbrough/Angl.), Josh Kennedy (Drážďany/Něm.).

Reklama

Související témata: