Hlavní obsah

Rozhodčí De Santis nebude kvůli podezření z korupce pískat na MS

ŘÍM

Rozhodčí Massimo de Santis si kvůli účasti ve skandálu v italském fotbale nezapíská na mistrovství světa. Italská federace mezinárodního sudího i jeho asistenty Alessandra Griselliho a Marka Ivaldiho stáhla kvůli podezření z korupce, které úřady začaly vyšetřovat.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalový rozhodčí

Článek

Federace už o svém kroku informovala organizace FIFA a UEFA. Všichni tři rozhodčí, kteří prošli fyzickými a odbornými testy FIFA, budou vyšetřovatelům podávat vysvětlení k aféře, jež se týká minimálně čtyř italských velkoklubů.

Jedním z více než čtyřiceti lidí, které chtěly úřady vyslechnout, je i reprezentační gólman Gianluigi Buffon z Juventusu. Nejlépe placený brankář světa čelí podezření ze sázení na zápasy, což mají hráči přísně zakázáno. Buffon se v sobotu sám dobrovolně přihlásil turínským úředníkům, kteří ho podle svého prohlášení vyslýchali více než dvě hodiny. Osmadvacetiletý gólman nebude kvůli zranění chytat v nedělním posledním zápase ligové sezony proti Reggině.

Stejně jako v Turíně se kauza spojená se sázením vyšetřuje i v Parmě, do níž jsou zapleteni tři tamní občané a údajně i čtyři hráči Juventusu. Italská média spekulují, že parmský případ by mohl být spojen s Buffonem, jenž právě z Parmy v roce 2001 do Juventusu přišel.

Zřejmě největší skandál v italském fotbale za posledních dvacet let se týká Juventusu, AC Milán, Fiorentiny a Lazia Řím. Prokurátoři uvádějí, že ovlivněno mohlo být až dvacet zápasů (19 prvoligových) z minulé sezóny.

Reklama

Související témata: