Hlavní obsah

Nedvěd: Jsem teď totálně vyčerpaný

Pavel Nedvěd přijel na čtvrteční sraz fotbalové reprezentace v dobrém rozpoložení, i když z událostí okolo jeho Juventusu mu není dobře. Svojí energii teď upíná pouze k mistrovství světa v Německu, ale nemyslí si, že by český národní tým patřil mezi favority. Zároveň si klade otázku, jestli pro něho mistrovství světa nepřišlo příliš pozdě.

Článek

Jak jste byl spokojený z letošní sezónou po fyzické i psychické stránce?

Docela dobře, i když poslední měsíc jsem musel brát antibiotika a trápil mě nějaký zánět v krku a nemohl jsem se toho zbavit. V italské lize jsme získali titul, ale zase nevyšla Liga mistrů. Měli jsme opět slabší březen, kdy se rozhoduje a stalo se nám to bohužel druhý rok po sobě a proto jsme asi vypadli. Jinak jsem ale po sezóně totálně vyčerpaný. Dal jsem do toho jako vždy úplně všechno.

Jaký je váš názor na současné dění v italském fotbale?

Názor ode mě moc nečekejte. Když jsem odjížděl, tak mi bylo doporučeno, abych se k tomu moc nevyjadřoval a já bych to ani nedělal. Hodně těch obvinění se týká Juventusu, takže je třeba počkat, až budou procesy a odsouzení. Jinak teď není k čemu se vyjadřovat, ale dobře mi z toho určitě není.

Plánujete po mistrovství světa ukončit kariéru?

Je tam více variant a myslím si, že i tahle je ve hře. V létě mi bude čtyřiatřicet a uvidím, jestli budu mít ještě chuť hrát, ale zatím jí mám a velkou a doufám, že to bude vidět na mistrovství světa. Zdravotně jsem v současné době naprosto v pořádku, ale zároveň si říkám, jestli pro mě už mistrovství světa nepřišlo příliš pozdě.

Po baráži jste říkal, že můžeme vyhrát i mistrovství světa. Platí to ještě?

Ne, už ne (smích). To jsem řekl ve velké euforii. Nevím, jestli je dobře, že spousta kluků v sezóně hrála tak málo. Může to být ale i naše výhoda, uvidíme v Německu. Ale spíše se musíme nechat překvapit. Mezi největší favority se ale počítat nemůžeme.

Myslíte si, že soupeři z nás budou mít větší strach, když nastoupí Nedvěd?

Bát se nás asi k vůli tomu víc nebudou, ale respekt budou mít. Pořád jsme druzí na světě v žebříčku FIFA, ale to nám zase na druhou stranu zápasy nevyhraje.

Jak jste trávil čas mezi koncem italské ligy a srazem reprezentace?

Byl jsem v Monte Carlu, kde si mě taxíkář spletl s reprezentačním kolegou Plašilem (hraje za místní AS Monaco, pozn red.), Tak jsem mu řekl, že jsem jeho bratr a on byl spokojen.

Jak vidíte na mistrovství světa roli kapitána?

Ta je jasně daná (říká rozhodně). Tomáš Galásek to bere vážně a zodpovědně a je to jeho funkce.

Reklama