Hlavní obsah

Nedvěd tvrdí, že forma národního týmu brzy přijde

PRAHA

Pavel Nedvěd dobře ví, že hra české reprezentace necelé dva týdny před premiérou na mistrovství světa ještě není zdaleka ideální. Záložník Juventusu ale doufá, že forma týmu bude postupně s blížícím se startem šampionátu gradovat. "Teď jsme trochu těžkopádní, ale budeme už trénovat trochu méně. Snad to všechno před mistrovstvím přijde," řekl Nedvěd.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Nedvěd při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

Čeští fotbalisté sice vyhráli ve všech třech přípravných zápasech nad výběrem Tyrolska (9:0), Saúdskou Arábií (2:0) a naposledy v úterý i s Kostarikou (1:0), ale sami uznávají, že mají co zlepšovat. Nedvěd v úterním duelu proti Kostarice v Jablonci usedl jen na tribunu, proto mohl výkon svých spoluhráčů hodnotit s nadhledem i odstupem jednoho dne.

Podle třiatřicetiletého záložníka, který se do reprezentace vrátil loni v listopadu před baráží s Norskem po roční přestávce, hrají Češi stále lépe. "Třeba v porovnání se zápasem proti Saúdské Arábii bylo v utkání proti Kostarice vidět určité zlepšení. Ale bohužel se to neprojevilo třeba v počtu vytvořených šancí," uvedl nejlepší hráč Evropy roku 2003. "Na druhou stranu si myslím, že se do naší hry vrací lehkost. To je teď důležitější než výsledky," dodal Nedvěd.

Cítil, že už potřebuje pauzu

Sám byl rád, že od trenéra Karla Brücknera v úterý dostal volno a mohl odpočívat. "Už jsem cítil, že tu pauzu potřebuju. To zatížení před tím bylo dost velké," poukázal Nedvěd na nedávné soustředění v rakouském Seefeldu, kde čeští reprezentanti nabírali sílu před mistrovstvím.

V sobotní generálce před mistrovstvím proti týmu Trinidadu a Tobaga v Praze na Letné by ale už Nedvěd v žádném případě chybět neměl. Trenér Brückner už dopředu avizoval, že chce postavit co možná nejsilnější sestavu.

V ní se ale s určitostí neobjeví zranění středopolaři Rosický, Galásek a Šmicer. "Škoda, že nebudeme úplně kompletní. Jde o generálku, už nebudeme mít možnost si před mistrovstvím zahrát. Na druhou stranu se s tím musíme umět vyrovnat. Třeba nebudeme v plné síle ani na mistrovství," řekl Nedvěd.

Citelná podle něj může být hlavně absence Rosického. "On je pro nás strašně důležitý, je to náš režisér. Ale my se s klukama dokážeme o ty úkoly dobře podělit. Umíme si pomoci, i když třeba někdo vypadne. A to je podstatné," prohlásil Nedvěd.

Reklama