Hlavní obsah

Američané i v devíti dokázali remizovat s Itálií 1:1

KAISERSLAUTERN

Druhý zápas ve skupině E mezi Itálií a fotbalisty USA přinesl v Kaiserslauternu remízu 1:1 a tři červené karty. Američané dohrávali v devíti, za celý zápas se netrefili mezi tyče, přesto získali bod, který jim vynesl Zaccardův vlastní gól. Naději na postup mají dál všechny čtyři týmy. Italové však mají nejvýhodnější pozici a ve čtvrtek jim v zápase s ČR bude stačit i remíza.

Článek

Italský trenér Marcello Lippi udělal ve srovnání s výhrou nad Ghanou jen jedinou změnu, když na levý kraj obrany postavil uzdraveného Zambrottu. Americký kouč Bruce Arena nově zařadil do obrany Bocanegru a místo Beasleyho, který po prvním utkání kritizoval trenérovu taktiku, nasadil Dempseyho.

A záložník, který letos pomohl Readingu do první anglické ligy, v 18. minutě střelou z otočky vystrašil brankáře Buffona. Američané byli nečekaně aktivnější, ale Italové hned první šanci proměnili v gól. V 22. minutě rozehrál Pirlo přímý kop a Gilardino, který byl po prvním utkání hodně kritizován, si vylepšil renomé parádní hlavičkou.

MS ve fotbale on-line na Sport.cz:
Skupina E: Itálie - USA

Squadra azzurra si však nadějný rozjezd sama pokazila, když v rozpětí dvou minut přišla o náskok i o vyloučeného De Rossiho. Nejprve obránce Zaccardo odkopával americký centr od branky tak liknavě, že poslal míč do vlastní sítě. Hned po rozehrání De Rossi ve výskoku udeřil loktem do obličeje McBridea, a zatímco americkému útočníkovi ošetřovali krvácející ránu, Itala rozhodčí poslal s červenou kartou do kabin.

I v oslabení mohl italský tým strhnout vedení na svou stranu, ale Toni v nadějné pozici nepotvrdil chladnokrevnost kanonýra, která mu letos vynesla Zlatou kopačku. Na druhé straně nebezpečně z dálky vypálil Mastroeni, jenže pak své mužstvo oslabil. Těsně před přestávkou hrubě fauloval Pirla a byl také vyloučen.

Do třetice červená

Z druhého poločasu uběhly jen necelé dvě minuty a za Mastroenim zamířil do sprch po faulu zezadu i šéf americké obrany Pope. Italové se z oslabení rázem dostali do početní převahy, trenér Lippi vycítil šanci a poslal na hřiště dva čerstvé útočníky.

Jeden z nich, Del Piero, měl v 74. minutě na kopačce vítězný gól, ale sám před brankářem nedokázal přesně zakončit. Na druhé straně Beasleymu, jehož americký trenér přece jen poslal do hry, zmařil radost praporek, signalizující ofsajd.

V závěru diktovali tempo Italové a jejich nápor byl chvílemi drtivý. Ale brankář Keller se podruhé nachytat nenechal a na remíze se už nic nezměnilo.

Itálie - USA 1:1 (1:1)
Branky: 22. Gilardino - 28. vlastní Zaccardo. Rozhodčí: Larrionda - Rial, Fandino (všichni Urug.). ŽK: Totti, Zambrotta - Pope. ČK: 29. De Rossi - 45. Mastroeni, 47. Pope. Diváci: 46 000 (vyprodáno).
Itálie: Buffon - Zaccardo (54. Del Piero), Nesta, Cannavaro, Zambrotta - De Rossi, Pirlo, Perrotta - Totti (35. Gatusso) - Toni (62. Iaquinta), Gilardino. Trenér: Lippi.
USA: Keller - Bocanegra, Onyewu, Pope, Cherundolo - Dempsey (62. Beasley), Reyna, Mastroeni, Convey (52. Conrad) - Donovan, McBride. Trenér: Arena.
Tabulka skupiny E:
1. Itálie21103:14
2. Česko21013:23
3. Ghana21012:23
4. USA20011:41

Reklama

Související témata: