Hlavní obsah

'Africké Brazilce' oslavoval celý kontinent

AKKRA

Nejen samotná Ghana, ale celá Afrika slavila sobotní vítězství nad českými fotbalisty na mistrovství světa. Svěřenci trenéra Ratomira Dujkoviče se postarali v Německu o první vítězství týmu z černého kontinentu, kterých je na mistrovství světa pět, což si náležitě vychutnal celý kontinent.

Článek

"Ghaně dneska fandili všichni Afričané," cituje agentura Reuters Idyho Dialla, hudebníka ze senegalské metropole Dakaru. Podle něj si africké týmy vydobyly díky výhře Ghany ve fotbalovém světě respekt. "Teď už se může stát, že dojdeme až do cíle. My to mistrovství světa vyhrajeme," prohlásil hrdě Dialla.

Zápas MS Česko vs. Ghana na Sport.cz:
ON-LINEČesko - Ghana
REFERÁTGhana zaskočila českého favorita
TRENÉRBrückner: Po druhém gólu už to nešlo

Ghana dala lidem na africkém kontinentu první důvod k oslavám, ostatní čtyři týmy totiž zatím na německém šampionátu neoslnily. Tunisko a Angola alespoň remizovaly, ale tým z Pobřeží slonoviny už je ze hry o postup a Togo zatím hrálo jen jednou - podlehlo Korejcům.

Ghanské hlavní město se po výhře nad českou reprezentací proměnilo v červeno-žluto-zelené mraveniště. Lidé vyšli slavit do ulic, nadšeně mlátili do hrnců a na kapotách aut vyvolávali jména svých hrdinů, které nazvali "africkými Brazilci".

Debutanti na MS jsou jen o vstřelený gól horší než Češi a s třemi body mají stejné vyhlídky na postup jako oni a zatím vedoucí tým skupiny Itálie.

Reklama

Související témata: