Hlavní obsah

Italští hráči čelí drtivé kritice

PRAHA

Nepříliš dobrá nálada panuje v italském táboře před čtvrtečním zápasem proti Česku. Tři dny po jejich remíze s USA 1:1 kritizují média trenéra Marcella Lippiho a dokonce ho nazývají bláznem. "V týmu je něco špatného," napsal deník Gazetta dello Sport. Lippimu spílají, že stanovil špatnou taktiku, nesmyslně střídal.

Článek

"Přesto, že Itálie měla skoro celou druhou půli přesilovku jednoho muže, vypadalo to úplně naopak," přidal Tutosport. "To je v Itálii celkem normální. Po zápase s Ghanou se psalo o skvělém týmu, který patří k nejlepším na světě, teď je zase všechno úplně naopak," cituje ČTK Martinu Maestriovou, reportérku televizní stanice Sky Sports Italia.

Italové se připravují ve své základně v Duisburgu, ale o blížícím se utkání s Českou republikou se v italském táboře zatím téměř nemluví. Hráči na tiskových konferencích zato musejí naopak donekonečna odpovídat na dotěrné otázky, které požadují vysvětlení matného výkonu proti Spojeným státům.

"Italové teď mají dost svých starostí, ale nikdo si nechce připustit, že by reprezentace mohla vypadnout stejně jako předloni na mistrovství Evropy v Portugalsku. To by byla pro celou zemi další velká rána," podotkl redaktor listu La Republica Valerio Gualerzi.

Zambrotta se chystá telefonovat Nedvědovi

Itálie před posledním zápasem skupiny stále nemá jistý postup. Ten mu zajistí i remíza. "Zavolám Pavlu Nedvědovi, ať ten zápas nebere tak vážně. Jak Pavla znám, tak ještě v den zápasu bude v Hamburku ráno pobíhat někde kolem hotelu.

Je pořád stejný, jen by běhal a běhal. Jinak je to ale moc milý a tichý kluk, který ráno vstává už hodně brzy. Je tak asi naučený od dětí," žertoval Gianluca Zambrotta, který hraje s Nedvědem v Juventusu.

"Nebudeme hrát na nerozhodný výsledek. Rádi bychom zvítězili, abychom skupinu vyhráli a v osmifinále se tak vyhnuli Brazílii," prohlásil Zambrotta. "Když jsme pod tlakem, pokaždé zahrajeme skvěle," věřil v úspěch proti českému týmu i kouč Lippi.

Fanoušci z celého světa si myslí, že ze skupiny E postoupí do osmifinále Itálie s Ghanou. Vyplynulo to z hlasování na internetové stránce fifaworldcup.com. Pro tuto dvojici hlasovalo 39 procent lidí, následují Itálie a USA (25%) a Itálie s Českem (22%).

Italové včera trénovali jen lehce, volnější program měli hráči základní sestavy. Záložník Perrotta si stěžuje na svalové problémy a jeho start proti Čechům je nejistý, útočník Iaquinta si vykloubil palec u ruky, ale měl by být v pořádku.

Reklama

Související témata: