Hlavní obsah

Koller se postavil za reprezentační lékaře

PRAHA

Fotbalista Jan Koller se postavil za lékaře českého reprezentačního týmu, které v rozhovoru pro sobotní deník Sport kritizoval německý specialista Tomas Velber. Pro týdeník Nedělní svět útočník prohlásil, že lékařům národního mužstva stoprocentně věří.

Článek

Podle Velbera zabránila Kollerovi v tom, aby mohl nastoupit ve čtvrtek proti Itálii v klíčovém zápase o postup do osmifinále mistrovství světa, chyba v léčbě. Velber se předtím snažil v dějišti šampionátu Kollerovi pomoci s nataženým stehenním svalem a podílel se také na léčení dalšího zraněného útočníka Milana Baroše.

Koller dostal po zranění v úvodním utkání se Spojenými státy injekci kortizonu, což byla podle Velbera zásadní chyba. Sám hráč ale prohlásil, že s takovým postupem má dobré zkušenosti. "S podobným zraněním jsem laboroval zhruba před rokem a půl a injekce mi pomohla," řekl Koller v Nedělním světě. "Moji ošetřující lékaři mají mou absolutní důvěru, na rozdíl od pana Velbera, ten na mě velký dojem neudělal," dodal útočník Monaka.

Kritiku odmítl i jeden z lékařů fotbalové reprezentace Petr Krejčí. Kortizon podle něho Kollerovi píchl lékař v Dortmundu. "Postupovali jsme přesně tak, jak jsme se s Tomasem (Velberem) domluvili a jak se to zcela běžně dělá. Beru to jako nekolegialitu, nikdy jsem nic podobného nezažil," prohlásil Krejčí v nedělníku.

Reklama