Hlavní obsah

Klinsmann musel zklamaného Kahna krotit

BERLÍN

Jste přesvědčeni, že v německém týmu panuje naprostá pohoda a vše je ideální? Tak na to zapomeňte. Brankář Oliver Kahn, který před čtyřmi roky přivedl Němce až do finále mistrovství světa, nyní sedí na lavičce jako dvojka a jen kryje záda nenáviděnému sokovi Lehmannovi. Ti dva se nemají rádi a Kahn svoji roli nese hodně těžce.

Článek

Kamery už nejednou ukázaly, že se neraduje s ostatními po vstřelených gólech a úšklebkem provází každý Lehmannův zákrok. V jednom zpravodajském pořadu pak zcela bez skrupulí prohlásil: "Lehmann neukázal víc, než umím já."

Jediná věta vzbudila především v týmu pořádný poprask a zjitřenou situaci musel uklidňovat trenér Jürgen Klinsmann. Před novináře však vystoupil s úsměvem na rtech: "S Oliverem jsem o tom podrobně hovořil. Plně mu rozumím. Byl léta jedničkou týmu a nyní sedí na lavičce.

O této roli však věděl dopředu a přijal ji. Možná doufal, že se něco stane... Znovu jsem mu vysvětlil, jak je jeho role důležitá pro tým, že mužstvo cítí větší jistotu, když má v rezervě tak vynikajícího gólmana."

Tím diskuse skončila. Němci jsou disciplinovaní. Nikdo už toto téma neotevřel. Mlčeli o něm i oba brankáři a ostatní členové týmu.

Reklama