Hlavní obsah

Belgii by v kvalifikaci proti českému výběru mohl chybět kapitán Hazard

Madrid

Belgické fotbalové reprezentaci by příští sobotu v utkání kvalifikace mistrovství světa 2022 v České Republice mohl chybět kapitán Eden Hazard. Křídelní hráč Realu Madrid se znovu zranil při víkendovém zápase španělské ligy s Elche, do kterého naskočil jako náhradník. Předtím Hazard kvůli zdravotním problémům absentoval šest týdnů.

Foto: Vincent West, Reuters

Eden Hazard v dresu Realu Madrid.

Článek

Třicetiletý Hazard si v sobotu během závěrečné čtvrthodiny na hřišti poranil bederní sval a madridský klub délku jeho absence nespecifikoval. Určitě nenastoupí do úterní domácí odvety osmifinále Ligy mistrů s Bergamem.

"Něco se děje. Za celou kariéru nebyl zraněný, nebo jen velmi málo, a tohle je pro něj nová situace. Chceme mu pomoci a doufáme, že brzy bude s námi," řekl kouč Realu Zinédine Zidane na tiskové konferenci.

"Pokusíme se zjistit, kde je problém, ale zatím to nedokážeme vysvětlit. Mluvili jsme i o věcech jako předsezonní příprava, množství zápasů nebo psychický aspekt," dodal francouzský kouč.

Hazard přestoupil do španělského klubu v létě 2019 z Chelsea za odhadovanou částku 160 milionů eur, ale kvůli různým zdravotním potížím dosud za Bílý balet odehrál jenom 36 soutěžních duelů, ve kterých zaznamenal čtyři góly a sedm asistencí. Během sedmi let u Blues přitom rodák z La Louviére vinou zranění vynechal pouhých osm zápasů.

Belgičané kvalifikační skupinu E odstartují 24. března doma proti Walesu, o tři dny později se lídr žebříčku FIFA a bronzový tým z minulého MS představí v pražském Edenu a 30. března přivítá Bělorusko.

Reklama