Hlavní obsah

Bělorusko může podle sázkových expertů počítat s porážkou

Kvalifikace MS ve fotbale otevírá podzimní část a český tým čeká večer Bělorusko. V Ostravě jsou jasnými favority Češi v kurzu 1,19:1, na remízu je vypsán kurz 7,03:1, na výhru hostů vysokých 17,4:1. Podobně jsou naladěni i sázkaři, na výhru domácích jde 98 % vkladů, na remízu 1 % a na běloruské překvapení 1 %.

Jdeme jednoznačně za vítězstvím. Obměnám navzdory, hřímá před Běloruskem Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

 
Článek

Po vydařeném EURO 2020 se tým Jaroslava Šilhavého opět zapojí do bojů o světový šampionát. Změří síly v domácím prostředí s Běloruskem, poté české fotbalisty čeká Belgie. Česko na úvod kvalifikace o MS jasně přehrálo Estonsko, získalo cennou remízu s Belgií a nezvládlo klání ve Walesu. Taková je dosavadní bilance reprezentace v kvalifikaci MS 2022.

Jak odhadují bookmakeři a sázkaři, že se fotbalistům povede?

Alex Král o odchodu do West Hamu

FAČR

„Bělorusko pro nás doma nemůže být překážkou. Je to vidět i z názoru sázkařů, kteří téměř ve 100 % případů sázejí na výhru české repre. Nabízí se take tip na počet vstřelených gólů. Samozřejmě myslím, kolik gólů vstřelí reprezentanti České republiky. Jenže otázkou je, jak s mužstvem zamává spousta absencí," zamýšlí se Petr Urbanec. bookmaker Tipsportu. „Vlastně bych viděl jako jedinou klíčovou ztrátu, která by mohla znamenat problém s góly, disciplinární stopku Patrika Schicka. Ostatní posty máme kvalitně zastoupené, řekl bych minimálně rovnocenně, ale nominovaným útočníkům se gólově letos úplně nevede," dodává Urbanec.

Utkání nemusí být tak jednoznačné

„Zápas s Běloruskem bude pro český tým zásadní. Potřebuje nutně bodovat, nic než výhra nepřipadá v úvahu. Bohužel, trenér Šilhavý musí řešit širokou marodku a rozhodnutí hráčů ukončit reprezentační karieru. Příležitost tak dostanou hráči, kteří by za normálních okolností byli spíše součástí širšího kádru. Věřím, že si s Bělorusy poradíme, ale nebude to asi tak jednoznačné, jak fanoušci očekávají," přidává se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Národní tým se ve Vítkovicích každopádně představí v roli jasného kurzového favorita. „Nabízí se srovnání se zápasy s Belgií, se kterou si zahrála obě mužstva. Zatímco Češi uhráli cennou remízu 1:1, Bělorusové od Belgičanů inkasovali 8:0," poukazuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Trénink české fotbalové reprezentace před zářijovými zápasy

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Dlouho dopředu se vědělo, že trenér Šilhavý nebude moci počítat s nejlepším střelcem letošního EURO Patrikem Schickem, absencí ale počítá realizační tým daleko více. Přesto si sázkoví experti myslí, že by neměla mít česká reprezentace se soupeřem žádný problém.

Že Bělorusové nedají ani gól, tipují fanoušci v kurzu 1,51:1. Podle sázkařů je také v silách národního týmu bez problémů vstřelit alespoň dvě branky. „Bookmakeři na tuto sázkovou příležitost vypsali kurz 1,35:1. Na výhru Česka a minimálně 2 góly v utkání je aktuálně kurz 1,40:1," doplňuje Světlíková.

Reklama