Hlavní obsah

Český triumf v Bruselu by byl velkým překvapením, tuší experti

Praha

Těžká mise. Po povinných třech bodech, které si Češi připsali do tabulky kvalifikační skupiny E z utkání s Běloruskem, bude chtít národní tým potrápit lídra skupiny Belgii. Rudí ďáblové jsou v domácím prostředí s kurzem 1,42:1 jasným favoritem, na remízu je vypsán kurz 4,70:1 a na výhru českých fotbalistů 8:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík bude čelit velké palebné síle...

Článek

Čechy Čechům nevěří, 95% sázek směřuje na Belgii. „Sázkaři tipují před další kvalifikační výzvou proti české reprezentaci. Belgie je velké sousto. Jeden z nejlepších týmů současnosti. Navíc České republice chybí kanonýr Patrick Schick, což se naplno projevilo i proti Bělorusku," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Belgičané jsou favoritem utkání, sází na ně většina tipérů. Na český výběr sází ve vysokém kurzu jen 3 % tipujících.

Šilhavého tým zahájil sraz výhrou nad Běloruskem. Vítezstvím Češi navýšili náskok na druhé příčce zajišťující baráž před Velšany na 4 body, Bale a spol. však mají dva zápasy k dobru. Češi mohou mít určitě radost ze tří bodů, nicméně herní projev byl poměrně rozpačitý - hráči neproměňovali šance a o výhru 1:0 se tak museli strachovat až do závěrečného hvizdu.

Naopak Belgičani ukázali, že jsou ve velké střelecké pohodě, když porazili Estonsko 5:2. Dvě trefy zaznamenal Romelu Lukaku, který v létě přestoupil z Interu Milán do londýnské Chelsea, kde již dříve působil.

„Večer nás čeká souboj týmů, které na nedávném EURO shodně vypadly ve čtvrtfinále. Čeští reprezentanti budou chtít navázat na dobrý výkon, který proti Belgičanům předvedli v březnovém domácím zápase, v němž dosáhli na remízu," připomíná Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Přehlídka špičkových hráčů

„Soupeř má však ve svém kádru několik opravdu špičkových hráčů jako jsou Courtois, Hazard, Carrasco, Lukaku a další a Čechy tak čeká velmi složitý úkol. Proti ME navíc trenéru Šilhavému chybí několik fotbalistů - citelná je hlavně absence kanonýra Patrika Schicka, který na turnaji zařídil pět ze šesti vstřelených branek národního týmu. Vítězství české reprezentace v Bruselu by tak bylo poměrně velkým překvapením," vysvětluje Hanák.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Předzápasový rituál, fotbalisté Belgie jdou do kvalifikačního boje o MS 2022.

Podle sázkových expertů Češi zkrátka na Belgii v kvalifikaci MS 2022 stačit nebudou. „Čeští fotbalisté mají za sebou náročný letní program, zatímco západní soutěže, ve kterých působí drtivá většina kádru Belgie, začínaly až nedávno. Hráči jsou více odpočatí a mají slušnou formu," poukazuje Markéta Světlíkova, mluvčí Chance.

„V mužstvu trenéra Šilhavého chybí řada jmen, Belgie bude z největších hvězd postrádat jen De Bruyneho, jinak tým tvoří ti nejlepší z celé Evropy. V neděli Rudí ďáblové nastoupí v plné síle a Lukaku, Hazard, Tielemans a další, budou soupeři zřejmě pěkně zatápět," argumentuje Světlíkova, proč je Belgie pro sázkaře jasným favoritem. Někteří tipují její výhru alespoň o 2 branky v kurzu 2,28.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články