Hlavní obsah

Souček: Na mistrovství světa může přijít ještě větší úspěch než na EURO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zprávy z Anglie nejsou povzbudivé. Kapitán české fotbalové reprezentace je podle nich z formy, což by ve večerním kvalifikačním duelu proti Walesu znamenalo velký problém. Šestadvacetiletý defenzivní záložník West Hamu ovšem mírní paniku a ujišťuje, že se navzdory náročnému programu z poslední doby cítí fyzicky dobře a v Edenu se náležitě předvede. „Věřím, že se poučíme z březnové porážky 0:1 v Cardiffu,“ usmívá se Tomáš Souček (26).

Kdo bude hrát proti Walesu na krajích obrany? Ještě se rozhodujeme, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Nikdo z vaší generace si na mistrovství světa ještě nezahrál. Je pro vás velkou výzvou zahrát si v Kataru, navíc rok po úspěšném EURO?

Pro většinu z nás znamenalo EURO první velký turnaj. Všichni jsme si šampionát užili a dosáhli velkého úspěchu. Ještě větší úspěch se může stát na mistrovství světa, navíc se hraje už za rok. Pro všechny je cíl se tam dostat a zažít takový turnaj. Když se kvalifikujeme, máme tým na to uspět podobně, jako se nám povedlo na EURO.

Baráž máte díky žebříčku z Ligy národů téměř jistou. Chce to však obsadit druhou příčku ve skupině za Belgií, abyste baráž mohli začínat doma.

Druhé místo je pro nás určitě hodně důležité. Chceme porazit Wales, abychom udrželi velké sebevědomí, jaké jsme měli na EURO, a předvedli se fanouškům. Rozhodně chceme být druzí, je to pro nás všechny velký zápas.

Schickova pomsta? Tu v hlavě nemáme, odmítá kapitán Tomáš Souček

FAČR

Jak si poradíte s velkou řadou absencí? Obzvlášť váš klubový parťák Vladimír Coufal může citelně chybět...

Každá ztráta je znát... S Vláďou jsem každý den v týmu, naše spolupráce na hřišti je obrovská. Ztráty cítíme, ale máme před sebou velký krok, který musíme zvládnout bez kluků. Máme plno dalších hráčů, kteří je musí nahradit. Pár tréninků jsme spolu stihli. Věřím, že poskládáme silný tým, abychom zápas s Walesem zvládli.

Patrik Schick na tréninku fotbalové reprezentace

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

V jaké fyzické kondici jste vy sám?

Zápasů je opravdu hodně, je to náročné. Ale pro ně fotbal všichni děláme. Kvůli nabitému programu se méně trénuje a my můžeme hrát takové velké zápasy. Jsem rád, věřím, že budu naplno připravený. Fyzicky se cítím velice dobře, snad to přenesu na hřiště a pomůžu klukům.

V Cardiffu jste v březnu prohráli 0:1. Co čekáte od soupeře nyní?

Shlédli jsme hodně videí, viděli jejich útočnou i obrannou fázi. Zařazen byl i náš první vzájemný zápas. Čekám typický ostrovní fotbal, který od nich známe. Hodně těžký zápas, podobný jako u nich. Věřím, že se poučíme z chyb. Byli jsme tam potrestaní za šance, které jsme nedali.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Vítanou pomocí je návrat kanonýra Patrika Schicka.

Jsem rád, že Patrik ukazuje v Německu parádní výkony. Budu ještě raději, když si je přenese i sem k nám. Je to náš důležitý střelec, útočník. Není sám, musíme ho všichni podpořit. Odvetu za Wales, kde dostal červenou, v hlavě nikdo nemá. Neodehráli jsme tam povedený zápas, prohráli jsme tam všichni jako jeden tým. Vůbec nepřemýšlíme, co se dělo tam. Chceme je porazit.

Platí, že o víkendu půjdete volit?

Teď se soustředíme jen na zápas, abychom ho co nejlépe zvládli. V sobotu ráno máme od národního týmu možnost jít volit. Jsme rádi, můžeme vybrat stranu, které každý věří.

Reklama

Související témata: