Hlavní obsah

Remízu bereme, shodli se mladíci po Argentině

OTTAWA

Spokojení s bezbrankovou remízou proti Argentině byli po sobotním vstupu do mistrovství světa čeští fotbalisté do dvaceti let. Vybojovaný bod proti favorizovanému soupeři zvýšil šance českého výběru na postup do osmifinále.

Článek

Čeští fotbalisté se prezentovali taktickým výkonem, podpořeným dobrými zákroky brankáře Radka Petra. „Naštěstí to vesměs byly střely, které šly na mě. Nic náročného. Kluci dobře bránili a přestože měli Argentinci převahu, moc vyložených šancí neměli,“ řekl po zápase gólman ostravského Baníku. „Bod je určitě dobrý, nula nula je super výsledek. Kdyby nám to někdo nabídl před zápasem, tak bychom to brali všema deseti. Jsme spokojení, máme za sebou dobrý vstup do turnaje,“ dodal Petr.

Bodový zisk mohl být ještě vyšší, pokud by rozhodčí Hansson odpískal alespoň jeden ze dvou sporných zákroků na Martina Fenina. „Při prvním souboji ve vápně to na žlutou za simulování určitě nebylo. A při tom druhém mi soupeř trefil nohu, takže to měla být jednoznačná penalta. Byli jsme na sezení o fair-play, kde nám říkali ať podobné situace dohráváme, že pak to rozhodčí případně pískne. Snažil jsem se to dohrát, ale dopadlo to, jak to dopadlo,“ litoval nevyužité příležitosti forvard Teplic. Argentinci byli ale po většinu utkání lepším týmem a zle na českou branku dotírali. „Remízu bereme. Záleží už jenom na nás, zda remíza bude výhodou nebo ne, dodal Fenin.

Výborný výkon na úvod šampionátu podal Petr Janda a i záložník pražské Slavie byl s dělbou bodů spokojený. „Před zápasem bychom remízu brali, ale po šanci v poslední minutě jsme trošku zklamaní,“ připomněl šanci Mičoly. „Ale do dalších zápasů to je velké povzbuzení,“ věří v úspěch v utkáních proti KLDR a Panamě dvacetiletý fotbalista. „Máme sebevědomí a do dalšího zápasu musíme jít stejně odhodlaně a soustředěně jako proti Argentině. Ale remíza pro nás stále nic neřeší,“ uvědomuje si Janda.

Teprve osmnáctiletý Tomáš Mičola měl v poslední minutě na noze rozhodnutí, chybné vyběhnutí brankáře Romera ale nepotrestal. „Chtěl jsem jít do kličky, ale v posledním okamžiku jsem se rozmyslel. Gólman totiž naskočil, jen jsme míč blbě trefil. Je to hrozná škoda, mohli jsme být ještě blíž osmifinále. Pro nás je ale výsledek fantastickým úspěchem, kluci hráli disciplinovaně, chytře... Sice se nám nedaří dát gól, ale máme sebevědomí a Koreu chceme porazit,“ hlásí bojovně záložník Baníku Ostrava.

S KLDR se čeští fotbalisté utkají znovu v Ottawě v úterý, zápas má výkop ve 23:00 SELČ.

Reklama