Hlavní obsah

V Arménii nám rozhodčí nedovolil vyhrát, říká naštvaně kouč Bulharů Penev

Jerevan

Trenér fotbalistů Bulharska Luboslav Penev byl po pátečním kvalifikačním zápase v Arménii (1:2) hodně naštvaný na rozhodčího Felixe Brycha. Jeho týmu, který dohrával v Jerevanu v devíti, prý nebylo dovoleno vyhrát. Podle kouče úterního soupeře Česka Bulhaři domácí tým jasně přehrávali i v početní nevýhodě.

Foto: Tigran Mehrabyan, ČTK/AP

Trenér fotbalistů Bulharska Luboslav Penev.

Článek

Bulharsko nejprve přišlo v závěru prvního poločasu o vyloučeného Bodurova, ale po pauze i v deseti dokázalo vyrovnat. V 63. minutě ale dostal druhou žlutou a červenou kartu i Djakov a Arménie dvojnásobnou přesilovku využila díky vítězné brance Movsisjana z 87. minuty.

"Samozřejmě jsme se dostali do nepříjemné situace ... a je jasné, že nám nebylo dovoleno zvítězit. Zeptáme se FIFA, zda musíme jít do zápasu bez dvou či tří hráčů," prohlásil rozhořčený Penev po utkání v rozhovoru s bulharskou televizí.

"Přehrávali jsme je v deseti a pak také v devíti. Ale zjevně by nám nedovolili zvítězit bez ohledu na to, kolik bychom tady dali gólů," doplnil bývalý útočník.

Vyloučené nekáral

Své hráče za vyloučení nepokáral, naopak je za výkon pochválil. "Kontrolovali jsme zápas a chlapci byli perfektní od první do poslední minuty. Snažili jsme se o nemožné, což bylo vyhrát či získat alespoň bod," uvedl Penev.

Jeho mužstvo mělo v Jerevanu problémy už po čtvrtečním příletu. Arménští fanoušci ho zasypali nadávkami, světlicemi, vajíčky a hráče musel cestou k autobusu chránit policejní kordon.

Bulharsko má před posledním kvalifikačním utkáním stále šanci postoupit z druhého místa ve skupině B do baráže o mistrovství světa. Vedle úterní domácí výhry nad Českem ale musí doufat, že ve skupině E nebo D už žádný celek nezíská více než 16 bodů a bude mít rovněž horší skóre. To musí mít v "české" skupině i Dánsko v případě očekávané výhry nad Maltou.

Reklama

Související témata: