Hlavní obsah

Řekové se ztratili ve žlutém karnevalu, Kolumbijci teď krotí emoce

Před deseti lety získali fotbalisté Řecka titul mistrů Evropy, ale na světových šampionátech jsou poloviční. Proto nepřekvapí, že v Brazílii v úvodním duelu skupiny C podlehli 0:3 Kolumbii. Tu čekalo v Belo Horizonte prakticky domácí prostředí, na tribunách stadiónu dominovala žlutá barva. A v jihoamerickém karnevalu se Řekové ztratili. Kolumbijce nabudilo oduševnělé zpívání hymny a euforii dokázali přenést i na hřiště, kde se již v 5. minutě ujali vedení.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Zleva Kolumbijci Santiago Arias, James Rodríguez a Abel Aguilar slaví výhru nad Řeckem.

Článek

Tady jsme doma my. Druhý tým jihoamerické kvalifikace dal evropskému soupeři rázně najevo, že výhodu prostředí na svém kontinentu ctí.

"Dobře jsme vstoupili do šampionátu, na kterém tito hráči nikdy předtím nehráli. Po vítězství 3:0 cítíme velkou satisfakci. Některé věci nám nevyšly, ale celkově musím vyslovit spokojenost s výkonem i výsledkem. Všichni věříme, že nás čeká úspěšný turnaj, toto byl jen jeho začátek," rozplýval se do televizních kamer Jose Pekerman, trenér Kolumbie.

Lepší začátek si jeho tým ani přát nemohl. "Je to dobrý start do turnaje, ale krotíme emoce. Musíme zůstat koncentrovaní na další zápasy, které budou určitě těžší," upozornil záložník James Rodriguez.

Příliš kruté, žasnou Řekové

"Po prohře 0:3 se nemůžeme na nic vymlouvat. Sami jsme si na vině. Měli jsme některé dobré okamžiky v zápase, ale v rozhodujících momentech byl soupeř lepší. I tak si však myslím, že výsledek je zkreslující, nezasloužili jsme si prohrát tak jednoznačně. Musíme se teď dívat dopředu na další dva zápasy ve skupině," kabonil se Fernando Santos, trenér Řecka.

"Pořád nemůžu uvěřit tomu, co se stalo. Takový krutý výsledek jsme si rozhodně nezasloužili. Dostali jsme laciné branky, naopak my jsme naše šance neproměnili. Fotbalový zápas se láme na detailech," kroutil hlavou brankář Orestis Karnezis.

Další zápas na šampionátu odehraje Kolumbie ve čtvrtek 19. června od 18.00 SELČ v Brasilii proti Pobřeží slonoviny, Řekové nastoupí o šest hodin později v Natalu proti Japonsku.

Reklama

Související témata: