Hlavní obsah

Balotelli odmítá vinu za krach Itálie. Možná nejsem pravý Ital, ale já jsem ostudu neudělal

Řím

Útočník Mario Balotelli odmítá být obětním beránkem italského krachu na mistrovství světa v Brazílii. Proti kritice ze strany fanoušků, kteří mimo jiné často zpochybňují hráčův patriotizmus a ochotu odevzdat maximum v dresu národního týmu, se ostře ohradil.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Mario Balotelli na MS.

Článek

„Já jsem hrdý na to, že jsem pro svoji zem odevzdal všechno," napsal útočník s ghanskými kořeny na Instagram. „Mario Balotelli pro národní tým udělal, co mohl, a neudělal žádnou chybu," cituje jeho další slova BBC.

Fotbalista tmavé pleti, jenž proslul skandály na hřišti i mimo něj, se i v Itálii občas stává terčem rasistických útoků. Nejednou musel čelit i nařčením, že není opravdový Ital. Balotelli pomohl na MS reprezentaci gólem při vítězství proti Anglii, jeho výkony, stejně tak jako celého týmu, ale měly v dalším průběhu šampionátu spíše sestupnou tendenci.

Já nejsem ostudou

V klíčovém zápase proti Uruguayi, který prohrál tým kouče Prandelliho 0:1, byl útočník AC Milán o poločase střídán a natěšenými příznivci byl nakonec nejčastěji obviňován z neúspěchu Squadry azzurry.

„Možná, jak někteří z vás říkají, nejsem opravdový Ital. Afričané by ale takto neobviňovali jednoho ze svých bratrů. Nikdy. V tomto jsme my černí, jak nás vy nazýváte, o světelné roky před vámi," pokračoval italský reprezentant.

„Ostudou není ten, který mine branku, nebo více, či méně běhá. Ostudou jsou právě tyhle věci (nefér kritika)," dodal.

Reklama

Související témata: