Hlavní obsah

Šílený flastr, shodují se Šmicer se Sieglem, tvrdý postoj FIFA vůči kanibalovi ale chápou

Celý svět ho odsoudil. A teď ho možná bude celý svět utěšovat. Podle internacionálů Vladimíra Šmicra a Horsta Siegla stihl nejslavnějšího fotbalového kanibala Luise Suáreze nečekaně tvrdý trest. Uruguayský útočník vyfasoval od disciplinárky FIFA za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho stop na čtyři měsíce, a to včetně klubového fotbalu, a na devět reprezentačních zápasů. Kanonýr Liverpoolu musí navíc zaplatit pokutu sto tisíc švýcarských franků (asi 2,25 miliónu korun).

Foto: Yves Herman, Reuters

Luis Suárez se drží za zuby - italský zadák Chiellini má zřejmě velmi tvrdé kosti.

Článek

Na jednu stranu tvrdý postoj FIFA chápou, na druhou se jim výše trestu zdá šílená.

„Šílený trest. Celý svět ho odsoudil. A teď ho asi bude celý svět zase utěšovat," myslí si bývalý kanonýr Horst Siegl.

„Odnesl to děsivě, až je mi ho líto. Ale jeho třetí kousnutí v kariéře viděl celý svět. Mistrovství světa se hraje jen jednou za čtyři roky, takže kdy jindy by měla FIFA dokázat, že je silná a takové excesy nepřipustí," přemítá Vladimír Šmicer, který během bohaté kariéry také prošel Liverpoolem.

„Je to exemplární trest, aby se takové prohřešky neopakovaly. Ale stejně mě překvapil. Myslel jsem, že už si Suárez nekopne na tomto šampionátu, zaplatí pokutu, a to bude tak všechno. Takhle vypadne z nároďáku i z Premier League, to je dost citelné. Řekl bych, že se Liverpool odvolá proti tomu, že trest platí i na klubové úrovni," myslí si Siegl.

Provokatér Chiellini dosáhl svého

Podle Šmicra dosáhl italský obránce svého. „Znám a všímám si Chielliniho již delší dobu. Je to provokatér, rozdává rány a tváří se, že je všechno v pořádku. A na jakýkoliv kontakt vůči sobě reaguje nepřiměřeně, to mi na něm vadí. Ukazoval to i v poslední kvalifikaci proti nám. Ani jsem nebyl překvapený, prezentuje se tak dlouho," poukazuje bývalý manažer české reprezentace Šmicer. „Jenže všichni teď vidí jen reakci Suáreze, který se zase neudržel."

Také Siegl měl od začátku pocit, že kousající blázen se za něco mstil. „Mohlo v tom být něco osobního. Suárez každopádně doplatil na to, že podobný výstřelek předvedl během kariéry již potřetí, navíc ho teď do reprezentace Hannibala Lectera posílal celý svět," dodává s poukazem na fiktivní románovou postavu sériového vraha a kanibala...

Je podle vás trest pro Luise Suáreze adekvátní?
ano
32,6 %
ne, měl být mírnější
12,1 %
ne, měl být tvrdší
55,3 %
Celkem hlasovalo 77610 čtenářů.

Reklama

Související témata: